llp si header banner

VSA PRIZADEVANJA ZA VARNE PNEVMATIKE

V okviru revizije predpisov o splošni varnosti je Evropska unija pravkar pričela z nadgradnjo predpisov o pnevmatikah. Splošni cilj je merjenje zmogljivosti obrabljenih pnevmatik.  

ZAKAJ JE TA NADGRADNJA TAKO POMEMBNA ?

Evropska uredba, ki se uporablja za področje pnevmatik, predpisuje merjenje zmogljivosti zaviranja pnevmatik na mokri podlagi samo pri novin pnevmatikah. A raven te zmogljivosti, ki je za varnost ključnega pomena, se v celotni življenjski dobi pnevmatike manjša. Številni proizvajalci izdelujejo pnevmatike, ki so varne do pokazatelja obrabe (1,6 mm). Vendar ni ničesar, kar bi preprečilo prodajo pnevmatik, katerih zavorne poti se lahko v obdobju uporabe pnevmatik bistveno podaljšajo. Ker to z uredbo ni urejeno, lahko nekateri strokovnjaki in uporabniki iz previdnosti prenehajo uporabljati pnevmatike, preden dosežejo zakonsko dovoljeno mejo obrabe. 

KAJ VKLJUČUJE TA NADGRADNJA ?

llp si red banner

Demontaža in prenehanja uporabe pnevmatik, preden dosežejo obrabo 1,6 mm* globine ostanka profila, v Evropi vsako leto predstavlja do 128 milijonov dodatnih PNEVMATIK ***, ki proizvajajo 6,6 milijona ton CO2 in 6,9 MILIJARDE EUROV ** izdatkov za voznike. Poleg izboljšanja varnosti na cesti bo ta uredba preprečila nepotrebne stroške. Prav tako bo z manjšo količino odpadnega materiala in izpustov CO2 prispevala k varovanju okolja. 

* Pri enakomerni obrabi vaših pnevmatik in upoštevanju priporočil proizvajalcev pnevmatik in avtomobilov. V primeru dvoma se posvetujte s strokovnjakom. 
**Podatki iz poročila družbe Ernst & Young z naslovom « Načrtovana zastarelost ni neizogibna » - Maj 2017.  
*** V skladu z internimi izračuni, opravljenimi v Ladouxu (tehnološki center, Clermont-Ferrand - Francija): tehnično sporočilo z dne 27. septembra 2016 o "Surovine, poraba goriva in emisije CO2, povezani s prezgodnjo zamenjavo pnevmatik za osebna vozila" 

michelin generic EN

michelin buget EN

michelin security EN

michelin environment EN

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče