PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

Napolnimo pnevmatike z zrakom!


Michelin in OMV sta ponovno napolnila zrak!

Michelin je v sodelovanju z OMV Slovenija v času od 1. do 13. oktobra ponovno organiziral akcijo za varnost na cestah »Napolnimo pnevmatike z zrakom«. Namen akcije je bil usmeriti pozornost voznikov na ustrezen zračni tlak, preverjanje in prilagajanje zračnega tlaka pnevmatik ter posredovanje koristnih nasvetov glede uporabe in vzdrževanja pnevmatik voznikom s strani strokovnjakov družbe Michelin. Poleg tega je OMV nudil brezplačne storitve v zvezi z avtomobilom – preverjanje žarometov in vetrobranskega stekla.

To leto je bil dosežen nov »rekord« - v dveh tednih je bilo pregledanih 2025 vozil. Najbolj obiskana je bila lokacija v Celju, kjer je bilo prvi dan 216, drugi dan pa 211 obiskovalcev.

Kar zadeva preverjanje pnevmatik, je bilo pri 63 % ugotovljeno, da zračni tlak ni ustrezen, pri 31 % je bil zračni tlak »nevaren«, pri 6 % »zelo nevaren«. Na več kakor polovici preverjenih vozil je bil zračni tlak vsaj v eni pnevmatiki nevaren. Ti podatki kažejo, kako pomemben je ustrezen zračni tlak za preprečevanje nesreč in varno vožnjo.

Radi bi se zahvalili vsem, ki so sodelovali, in upamo, da je bila to koristna izkušnja, ki si jo bodo zapomnili.

Celje

Koper

Ljubljana

Novo Mesto

Postojna

Slovenska Bistrica