PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

OSNOVNO O PNEVMATIKAH

Naučite se jezika pnevmatik v manj kot minuti

Michelin 18 maj 2010

Kako prebrati bočnico pnevmatike

Jezik pnevmatik je tuj večini ljudem. Zakopan je v skrivnostna števila, črke, znamenja in šifre, ki jih najdemo na vsaki pnevmatiki. V resnici pa vsebujejo veliko koristnih in pomembnih informacij o zmogljivosti vsake pnevmatike. Če ne ločite simbolov za širino in hitrostni razred,  ali pa če želite le nadgraditi vaše znanje, potem boste tukaj izvedeli koristne informacije o izbiri pravšnjih pnevmatik.

Snežinka in triglavi vrh:

Simbol snežinke in triglavega vrha. Dodatna označba M+S označuje, da je pnevmatika namenjena izrednim snežnim razmeram.

Three Peak Mountain snow flake

GREEN X:

Michelinov logotip 'GREENX' označuje novejše serije okolju prijaznih in stroškovno učinkovitih pnevmatik. Pripomorejo k varčevanju goriva,ter ponujajo odlične lastnosti obrabe in oprijema na mokrem.

Green XPnevmatike, označene z (XL) ali (Reinf), so primerne za višje obremenitve, kot je normalno. Pri menjavi vaših pnevmatik upoštevajte označbe.

ZP: Ničelni tlak

ZP označuje Michelinove 'run-flat' pnevmatike z ojačanimi bočnicami. S takšnimi pnevmatikami lahko vožnjo nadaljujete, tudi po izgubi zračnega tlaka, če je prišlo do preboja.

ZP: oznaka, ki pomeni, da lahko s predrto pnevmatiko prevozite do 80 km pri hitrosti 80 km/h.

ZP SR: oznaka pomeni, da lahko nadaljujete z vožnjo še 30 kilometrov pri hitrosti 80 km/h.

Posebne oznake pnevmatik, ki jih določi proizvajalec avtomobila

Npr. Pilot Primacy MO (Mercedes)
Npr. Oznaka N za Pilot Sport PS2 (Porsche)
Npr. 205/55R16 91V Pilot Primacy G1

Nekatere (predvsem visoko zmogljive) pnevmatike Michelin nosijo posebne oznake, ki nakazujejo, da je bila pnevmatika razvita za optimalno delovanje na avtomobilskih modelih določenih proizvajalcev.

Michelinove pnevmatike s takšnimi oznakami so izdelane drugače kot standardne pnevmatike. Takšne pnevmatike niso boljše ali slabše od navadnih, razlika je v obnašanju na avtomobilu. Oznake lahko najdete na bočnicah.

Nekatere oznake, ki jih določijo proizvajalci avtomobilov (N, C in K), posebej opredeljujejo tip vozil, kateremu ustrezajo. Takšna vozila imajo posebne vozne lastnosti. Če niso opremljena s pravimi pnevmatikami, se na cesti ne bodo obnašala tako, kot bi se mogla.

Nekatere pnevmatike, ki so bile razvite izključno za določeno znamko avtomobila,  zaradi tehničnih razlik nosijo posebne oznake, da jih lahko ločimo od standardnih pnevmatik. Pnevmatike G1 se na primer rahlo razlikujejo v velikosti.

Pnevmatike G1 niso zasnovane izključno za en model vozila. Druge oznake (*, MO) zahtevajo proizvajalci avtomobilov, ki želijo, da se pnevmatike, izdelane za njihov model, razlikujejo od navadnih. Ustrezne pnevmatike zagotavljajo optimalno delovanje.

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader