PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

OSNOVNO O PNEVMATIKAH

Pnevmatika: tehnološki zaklad

Michelin 18 maj 2010

Tehnologije

Večina ljudi ubogi pnevmatiki ne namenja veliko pozornosti, a če jo pogledamo pobliže, ta razkrije svoja tehnološka čudesa in sofisticirane elemente, ki jo sestavljajo. Vse to, da vam omogoča mobilnost, ki jo tako potrebujete.

Ti tehnološki zakladi vaši pnevmatiki pomagajo, da se pri vožnji poveže s cesto. Omogočajo oprijem, prenašajo sile pospeševanja in zaviranja, vam pa omogočajo udobno vožnjo in natančen nadzor nad vozilom.

Kljub nasprotujočim si zahtevam – oprijem in vzdržljivost, natančnost in udobje – Michelin pri zasnovi pnevmatik nikoli ne sprejema kompromisov.

Pnevmatiko sestavlja 200 komponent. Nekatere igrajo ključno vlogo pri varnosti, učinkoviti porabi goriva in delovanju. Druge pa omogočajo, da je pnevmatika prijazna okolju.

Tehnologije pnevmatike MICHELIN EnergyTM Saver

20% odstotkov goriva, ki ga porabi avtomobil, gre na račun pnevmatik

Če želite uporabiti manj goriva s pnevmatikami, ki trajajo dlje, potem je MICHELIN EnergyTM Saver kot nalašč za vas. Posebna tehnologija omogoča manjši kotalni upor, manj porabljenega goriva ter manj izpustov ogljikovega dioksida (1).

Najnovejša tehnologija v jedru njenega delovanja

Pnevmatika MICHELIN EnergyTM Saver porabi manj goriva in je precej varnejša na mokrem, tudi na račun nove generacije gumene zmesi, ki je zasnovana na 100% kremenu. Delna nadomestitev karbonskih saj s kremenom leta 1992-, je pomagala Michelinu do prodaje prve generacije 'zelenih pnevmatik' z zmanjšano porabo goriva. Po svetu so jih prodali že 570 milijonov.

Michelinove pnevmatike so prihranile že 11,3 milijarde litrov goriva, zaradi njih pa je v zraku 28,5 milijon ton manj ogljikovega dioksida(2).

Sodobne pnevmatike Michelin Energy TM Saver uporabljajo najnovejšo generacijo kremena, ki je skoraj v celoti nadomestil karbonske saje.

Varnejše na mokrem, kilometer za kilometrom, zahvaljujoč zmesi 'Durable Security Compound' (DSC).

DSC je nova sestavina v gumeni zmesi tekalne plasti. Ne vsebuje aromatičnih olj (v skladu z evropsko direktivo, ki je v veljavi od januarja 2010) in izboljša zaviranje na mokrem, ne glede na to, ali je pnevmatika nova ali obrabljena. DSC omogoča učinkovito zaviranje (Michelinov patent) z ohranjanjem togosti tekalne plasti skozi celotno življenjsko dobo pnevmatike.

Tehnologije nove pnevmatike MICHELIN Pilot Sport 3. 'Pnevmatika, ki obogati občutke med vožnjo'

Nova pnevmatika MICHELIN Pilot Sport 3 vam omgoča, da v celoti izkusite užitke športne vožnje v vsakršnih razmerah. Cela vrsta tehnologij, ki izvirajo iz motošporta, sočasno izboljšuje varnost na mokrih cestah, natančnost krmiljenja na suhih in pnevmatiki omogoča daljšo življenjsko dobo. Da bi dosegli to ravnovesje, je pnevmatika izdelana iz unikatnih, naprednih tehnologij kot so Green Power Compound, Programmed Distortion in sistem proti splavanju.

Green Power Compound: visoka zmogljivost in energijska učinkovitost

Revolucionarna zmes zagotavlja najboljši možen oprijem na mokrih cestah, podaljša življenjsko dobo in zmanjša porabo goriva. Osemnajst zmag na dirki 24 ur Le Mansa, od tega 12 zaporednih, je Michelinu pripomoglo zbrati veliko količino dragocenih podatkov za razvoj ekoloških tehnologij.

Green Compound

Sistem proti splavanju: optimalen oprijem na mokrih površinah

Ko je na cesti veliko vode, dosti pnevmatik podleže akvaplaningu. Zahvaljujoč posebno oblikovanem ramenu pnevmatike, ki lahko odvaja velike količine vode, lahko odslej brezskrbno vozite skozi luže in ohranite optimalen oprijem.

 

Arhitektura 'Programmed Distortion Tyre': izboljšan nadzor krmiljenja, daljša življenjska doba tekalne plasti.

Nadzor in odziv pri krmiljenju sta tesno povezana s temperaturo gumene zmesi in posledičnih deformacij. MICHELIN Pilot Sport 3 vsebuje originalno tehnologijo, saj v vseh okoliščinah ohranja optimalno temperaturo gume. Pri nizkih hitrostih tekalna plast hitro nakopiči toploto, da ohrani raven fleksibilnosti, ki omogoča dober oprijem. Pri visokih hitrostih se skrči in tako prepreči preveliko kopičenje toplote.

Oznaka GREEN X prvič za serijo športnih pnevmatik:

MICHELIN Pilot Sport 3 ponuja večjo varnost, užitek v vožnji in prijaznost do okolja. Odslej lahko oznako GREEN X najdete tudi na športnih pnevmatikah.

 

Green X

Michelinove tehnologije za vožnjo v zimskih razmerah

Michelinove tehnologije za vožnjo v zimskih razmerah. Skladnost tehnologij za vašo varnost pozimi.

OPTIMIZIRANE GUMENE ZMESI

Helio zmes

Gumena zmes vsebuje sončnično olje, ki ohranja mehko strukturo pnevmatike pri stopinjah pod 7° C. Ta inovacija zagotavlja zagotavlja izboljšano zaviranje in večji oprijem na mokrih in zasneženih cestah.

PNEVMATIKE PO MERI

Stabiligrip

Za večji oprijem in stabilnost, tehnologija Stabiligrip združuje dve vrsti lamel. Izboljša oprijem in omogoča večjo stabilnost na snegu, kot tudi močnejši odpor pri visokih hitrostih.

VST lamele

Tehnologija VST lamel temelji na inovativni strukturi pnevmatike: asimetrični vzorec tekalne plasti in različne lamele omogočajo varnejšo vožnjo na zasneženih cestah. Zaradi večje površine pnevmatike v stiku s snegom prav tako omogočajo boljši nadzor nad vozilom in močnejši odpor pri visokih hitrostih.
(1) Povprečna vrednost v primerjavi z glavnimi evropskimi tekmeci. Testi porabe goriva in kotalnega upora organizacij TÜV SÜD Automotive v letih 2008/2009 in DEKRA Test Centre leta 2009, na pnevmatikah dimenzij 195/65 R 15 H in 205/55 R 16 V, ki so bile ob tistem času na voljo na trgu. Zmanjšane emisije ogljikovega dioksida so posledica manjše porabe goriva.

(2) Metoda izračuna je na voljo na spletni strani http://www.michelin-green-meter.com/

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader