PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

Visokozmogljive pnevmatike

Super avtomobili, ki so primerni za MICHELIN Pilot Super Sport

Michelin 18 jul. 2011

Super avtomobili, ki so primerni za MICHELIN Pilot Super Sport

Kaj imajo skupnega Koenigsegg Agera, Gumpert Apollo in Ferrari 458 Italia? Pridružili se bodo najprestižnejšim športnim avtomobilom iz vsega sveta na stezi pri letališču v Dubaju, kjer bodo testirali najhitrejšo pnevmatiko na svetu, ki je bila kdaj koli v prodaji (1) —  MICHELIN Pilot Super Sport. Pnevmatika je zasnovana na tehnologiji, ki je bila razvita za tekme 24 ur Le Mans.

Najdražje testiranje na svetu?

Testni vozniki bodo preizkusili pnevmatiko, ki je izdelana tako, da zagotavlja vrhunsko doživetje vožnje, ob tem pa največjo možno varnost, tudi pri ekstrimnih pogojih uporabe. Posebno zanimiv začetek vožnje pomeni vrednost več kakor 3,5 milijonov eurov - samo za užitek v vožnji, vključujoč Gumpert Apollo, Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo LP 560 in podobne, ki bodo potisnili gumo do zadnjih meja in uživali v vsaki minuti, ko bodo na Koenigsegg Agera dosegli najvišjo hitrost 390 km/h.

Dokazane zmogljivosti

Dokazane zmogljivosti
Kakšni bodo rezultati tega zelo posebnega testa? Prepričljiv nasmeh na vseh obrazih. MICHELIN Pilot Super Sport je pnevmatika, ki se prilepi na cesto kot nobena druga. Zlasti, če je potisnjena preko normalne meje. Pri testiranju pnevmatik je bil poudarek na zmogljivosti zaviranja pri visokih hitrostih, tako na suhi kot na mokri podlagi, pa tudi na vodljivosti pnevmatike. Pri opazovanju vožnje od blizu se vidi, da je vodljivost v zavojih (2) res izjemna. To ne preseneča, saj je bila pnevmatika zasnovana tako, da nudi največjo možno varnost, učinkovitost in superiorno vožnjo - z vozili Porche, Ferrari in BMW M.

Aklimisti pri delu

Da bi izboljšali zmogljivost oprijema in zaviranja ter splošno varnost tudi v ekstremnih pogojih, ob tem pa zadržali veliko število prevoženih kilometrov, so v pnevmatiki MICHELIN Pilot Super Sport združene preizkušene tehnologije  treh vzržljivostnih tekem.

Twaron Belt® (twaron pas)

Twaron Belt® (twaron pas)
MICHELIN Pilot Super Sport je narejen z uporbo Twarona, ki ima petkrat večjo natezno trdnost kakor jeklo. S tem je zagotovljeno, da centralno rebro dezena pnevmatike ostane plosko in stabilno. To pomeni vožnjo brez vibracij in boljšo vodljivost - tudi v najtežjih vremenskih pogojih.

Dezen iz dveh komponent

Dezen iz dveh komponent
Tehnološka inovacija, ki je bila v osnovi razvita za tekmovalne pnevmatike, uporablja različni gumeni zmesi za levo in desno stran dezena. Ena od teh (ojačana z elastomerom iz saj, razvita za tekmo 24 ur Le Mans) je za oprijem na suhem, za zelo ozke zavoje. Drugi tip (zadnja generacija, elastomer z visokim oprijemom) je namenjen vodljivosti na mokrem in je odličen za vsakodnevno varnost.

Variable Contact Patcj 2.0 (spremenljiva kontaktna površina)

Zahvaljujoč najnovejši programski opremi za digitalno simulacijo, ki je v uporabi na področju aeronavtike in avtomobilske industrije, sta pritisk in temperatura enakomerno porazdeljena po celotni tekalni površini. Čeprav se površina blokov dezena tekalne površine pri vožnji v zavojih spreminja, ostaja skupna poršina gumene zmesi, ki je v stiku s tlemi, enaka.

Pnevmatika je bila zasnovana z jasnim ciljem, da dokaže, kaj zmorejo naši najboljši avtomobili, vedno ob zagotavljanju največje možne varnosti. Zaradi obsežne tehnologije, študiji in dediščine s športnih tekmovanj, ki se skriva v razvoju pnevmatike MICHELIN Pilot Super Sport, lahko pričakujete še veliko zmagovalnih krogov.

(1) Najhitrejši čas kroga na suhi stezi. Teste je leta 2010 izvedel TÜV z dimenzijami 245/40ZR18Y & 235/35ZR19Y, v primerjavi z najpomembnejšimi tekmeci (na voljo v tistem času na tržišču). 

(2) Najboljša vodljivost na suhem. Teste je v letu 2010 izvedel TÜV z dimenzijami 245/40ZR18Y & 235/35ZR19Y, v primerjavi z najpomembnejšimi tekmeci (na voljo v tistem času na tržišču).

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader