PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA NAKUP PNEVMATIK

Ali naj se to zimo odločim za zimske pnevmatike?

Michelin 23 nov. 2012

Ali naj se to zimo odločim za zimske pnevmatike?

Vsi smo opazili: zdi se, da postajajo zime hujše in da trajajo dalj časa. Zima predstavlja največje izzive glede voznih razmer, saj so ceste bodisi mokre ali pa prekrite s snegom ali ledom. Ste že razmišljali o zimskih pnevmatikah za to zimo? Mogoče bi morali…

Zimske pnevmatike v primerjavi z letnimi

Velika večina voznikov razmišlja o tem, kako izboljšati varnost vozila v nevarnih vremenskih razmerah. Z zimskimi pnevmatikami si ne zagotovite samo boljše varnosti, krajša je tudi zavorna pot, izboljšane so zmogljivosti. Ne pozabite, da letne pnevmatike niso namenjene za uporabo v hladnem vremenu. Pri nizkih temperaturah so letne pnevmatike manj učinkovite na vseh vrstah cestišč. Zimske pnevmatike so izdelane iz posebne gumene zmesi, ki je primerna za nizke temperature in ki za razliko od gumene zmesi letnih pnevmatik, na hladnem ne otrdi, kar povečuje učinkovitost in oprijem zimskih pnevmatik.

Boljša varnost in krajša zavorna pot

Ko se počutite odgovorni za potnike v vašem avtomobilu, je pomembno, da ohranite nadzor. Ali ste v zadnji zimi kdaj zdrsnili na ledu ali snegu? Ali pa morda niste mogli ustaviti vozila? Izguba nadzora nad vozilom ni le strah vzbujajoča, lahko je tudi zelo nevarna. Izboljšajte oprijem vašega vozila in s tem varnost ter zmanjšajte verjetnost, da se boste znašli v podobni situaciji tudi to zimo. Priskrbite si zimske pnevmatike, s katerimi boste prevozili hladni letni čas. Posebno oblikovan dezen in visok delež naravnega kavčuka v zimskih pnevmatikah skrajšata zavorno pot za do 50%.Razlike so lahko presenetljive: tipičen avto, ki vozi s hitrostjo samo 50km/h, z letnimi pnevmatikami, se bo na snegu ustavil po 48m, to je zaskrbljujočih 24m več, kot če je isti avto opremljen z zimskimi pnevmatikami.

Kdaj montirati zimske pnevmatike

Zimske pnevmatike niso namenjene samo za vožnjo v snegu. So posebej izdelane za široko paleto zimskih razmer, kot so vlažne in mokre ceste, pa tudi sneg in led. V nasprotju s splošnim prepričanjem, se zimske pnevmatike ne obrabijo hitreje od letnih, zato poskrbite, da jih boste namestili na vozilo dovolj zgodaj, da jih boste kar najbolje izkoristili. Za optimalno varnost je priporočljivo, da vgradite štiri zimske pnevmatike.
Ker se zimski čas približuje, ne dovolite, da vas ujame nepripravljene – priskrbite si zimske pnevmatike in vozite varno, z zaupanjem.
Za vas pripravil MICHELIN
Foto:GettyImages

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader