PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA NAKUP PNEVMATIK

Katere pnevmatike so to zimo prave zame?

Michelin 23 nov. 2012

Katere pnevmatike so to zimo prave zame?

Ob približevanju zime je čas, da zagotovite, da je vaš avto pripravljen na potencialne snežne padavine in padec temperatur. Ena od prvih stvari, o kateri morate razmisliti zavoljo varnosti vaše družine, so zimske pnevmatike. Vendar, ali poznate razliko med pnevmatiko s simbolom „snežinke v troglavi gori“ in pnevmatiko „M+S“? Berite dalje.

Pnevmatike so edina kontaktna točka vašega avtomobila z zasneženo, poledenelo ali mokro cesto, zato morate zagotoviti, da izberete prave. Za uporabo v ostrih snežnih pogojih so bile preizkušene le pnevmatike, ki imajo simbol snežinke v troglavi gori.

Če želite zimske pnevmatike, ki so primerne za širok razpon zimskih pogojev, si velja ogledati na primer nabor pnevmatik Michelin Alpin. Zimske pnevmatike lahko prepolovijo zavorno pot v snežnih pogojih in se bolje prilagajajo na nizke temperature kot standardne pnevmatike.

Kaj so pnevmatike „M+S“?

Pnevmatike „M+S“ ali pnevmatike za blato in sneg (mud and snow) so posebej zasnovane za izboljšanje učinkovitosti avtomobila v blatu ali svežem oziroma talečem se snegu. Oznaka „M+S“ se nanaša na obliko profila pnevmatik, ki ima običajno trde kanale in/ali večji razmik med bloki profila kot pri standardnih pnevmatikah. Nekatere pnevmatike „M+S“ so tudi pnevmatike za vse sezone, primerne za uporabo čez celo leto, a so v toplem vremenu manj učinkovite od posebnih letnih pnevmatik, v mrzlem vremenu pa manj od zimskih pnevmatik. Vse pnevmatike za blato in sneg niso bile preizkušene kot zimske pnevmatike. Po drugi strani imajo vse zimske pnevmatike oznako M+S.

Nasveti za pnevmatike pozimi

Poskrbite za to, da ste vi in vaš avto pripravljeni na zimo. Izberite prave pnevmatike in preverite tlak v njih, saj bo pri nižjih temperaturah padel. Proizvajalci tudi priporočajo zamenjavo vseh štirih pnevmatik za zimske pnevmatike, da boste imeli v težkih voznih pogojih maksimalen nadzor nad avtomobilom. Indeks hitrosti zimskih pnevmatik je pogosto nižji, zato upoštevajte priporočila proizvajalca.
Vožnja s pravimi zimskimi pnevmatikami za to zimo bo povečala oprijem, maksimirala varnost in omogočila optimalno učinkovitost vašega avtomobila.
Pripravil MICHELIN
Fotografije: Michelin, Getty Images

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader