PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA VOŽNJO

CITROËN in MICHELIN sta združila moči, da bi zasnovala okolju bolj prijazen avtomobil

Michelin 18 jul. 2011

CITROËN in MICHELIN sta združila moči, da bi zasnovala okolju bolj prijazen avtomobil

CITROËN se je odločil za razvoj ekološkega modela. Rezultat tega je novi CITROËN C4, ki je bil predstavljen v juniju 2010. Poslanstvo avtomobila - biti prijazen do okolja - je deloma uresničeno s pnevmatikami, saj CITROËN tesno sodeluje s proizvajalcem MICHELIN. Zaradi tega je novi CITROËN C4 okolju še bolj prijazen. In kakšna je vloga pnevmatik pri tej ekološki uspešnosti?

Zelene surovine

Cilj, od proizvodnega procesa do končnega rezultata, je bil, minimizirati vpliv na okolje. Rezultat tega je, da je avto mogoče v 85 % reciklirati. Trideset delov vozila, vključujoč zadnji odbijač, obloge vrat in blatnike, je narejenih iz zelenih materialov.

Ekološkega avtomobila seveda ni brez pnevmatik, ki varčujejo z energijo, s katerimi je mogoče prihraniti celo 6 % goriva. To je razlog, da sta CITROËN in MICHELIN sodelovala. Za dezen pnevmatik je bil izbran MICHELIN ENERGY Saver, ki znižuje porabo goriva in izpuste saj.

Naslednja generacija pnevmatik za naslednjo generacijo avtomobilov

Pnevmatike nudijo uravnoteženost zmogljivosti, s tem pripomorejo k znižanju porabe goriva, znižane so emisije CO2, pri tem pa nudijo boljšo varnost in daljšo življenjsko dobo.

Zmogljivost partnerstva

Zmogljivost partnerstva
Tesno sodelovanje dveh blagovnih znamk se s pričetkom prodaje novega vozila CITROËN C4 ni končalo, skupaj smo vrednotili tudi rezultate sodelovanja. Analize so pokazale, da je bilo prihranjenih več kot 30 milijonov litrov goriva, izpusti CO2 pa so bili zaradi izbora zelenih pnevmatik zmanjšani z približno 72 tisoč ton.

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader