PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA VOŽNJO

Je vaša vožnja trajnostna? Razmislite o izboru dolgoročne pnevmatike.

Michelin 20 apr. 2012

Je vaša vožnja trajnostna? Razmislite o izboru dolgoročne pnevmatike.

Mnoge ljudi postavlja realno življenje pred težko izbiro. Vsi želimo vse najboljše našemu planetu,  želimo, da bi bil svet lepši. A dejstvo je, da moramo še vedno potovati. Na cestah po vsem svetu je že 800 milijonov avtomobilov in številka se lahko do leta 2030 podvoji.

Torej, kako lahko običajen voznik napravi nekaj pozitivnega – nekaj, kar bo zmanjšalo vpliv vožnje na okolje?

Dobra stvar je, da s tem niso obremenjeni samo vozniki. To zadeva tudi proizvajalce pnevmatik, ki že investirajo veliko denarja v izdelavo okolju prijaznejših, bolj zelenih, bolj učinkovitih pnevmatik, ki bodo v pomoč pri varčevanju z gorivom.

Michelin, na primer je v zadnjem času na trgu resno presenetil z novo, visoko tehnologijo pnevmatik, imenovano MICHELIN ENERGY Saver, zasnovano tako, da ponuja združene zmogljivosti – ne samo varnost in energetsko učinkovitost, tudi zmogljivost dolge življenjske dobe pnevmatike.

Ohranjajte surovine. Prihranite denar.

Takšne pnevmatike, ki trajajo in trajajo, vam omogočajo, da zamenjate pnevmatike manj pogosto. Zamislite si, da bi namesto pet običajnih pnevmatik potrebovali samo štiri: to bi pomenilo manj zahtev po naravnih surovinah. To je enostaven korak naprej, s katerim se zmanjša vpliv na okolje. In s katerim prihranite tudi denar!

Nove pnevmatike, ki trajajo dlje, stanejo po kilometru manj –  zaradi stroškov menjave in ker pripomorejo k nižji porabi goriva. Okoli 20 % goriva se porabi zaradi pnevmatik. Nekatere pnevmatike pripomorejo k znižanju porabe, kar pomeni realen prihranek goriva v celotni življenjski dobi pnevmatik. Boljše pnevmatike so tudi varnejše – zavorna pot je krajša tako na mokri kot na suhi cesti, vodljivost v zavojih boljša – tako ohranjate nadzor nad vozilom. Povzetek vsega je, da danes boljše pnevmatike nudijo boljše ravnovesje najpomembnejših zmogljivosti: varnost, dolga življenjska doba in energetska učinkovitost.

Izbira pnevmatik, ki dalj trajajo in podaljšanje življenjske dobe pnevmatikam, ki jih že imamo, je pozitiven korak, ki ga lahko storimo vsi, da bomo vsi vozili bolj zeleno.

Nasveti za zmanjšanje obrabe pnevmatik:

  • Poskrbite za ustrezen zračni tlak pnevmatik. Kupite si merilec profila ali redno obiščite vašega serviserja ali strokovnjaka za pnevmatike. Ne pozabite prilagoditi zračnega tlaka pred vožnjo po avtocesti ali, če je vozilo zelo obremenjeno.
  • Menjajte položaje pnevmatik tako, da boste dosegli enakomerno obrabo vseh pnevmatik.
  • Vsakih šest mesecev preverite geometrijsko nastavitev koles. Neustrezna geometrija pomeni hitrejšo obrabo.
  • Poskrbite, da amortizerji niso obrabljeni, saj rabljeni amortizerji pospešujejo obrabo pnevmatik.
  • Poskusite se izogniti spodrsavanju ali velikemu trenju koles. Guma, ki je ostala na cesti, manjka na vaših pnevmatikah!
Pripravil MICHELIN

Fotografije: Getty Images
Copyright © 2011 - MICHELIN, vse pravice pridržane

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader