PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA VOŽNJO

Kupujete rabljen avto? Ne pozabite pregledati tudi pnevmatik!

Michelin 18 jun. 2012

Kupujete rabljen avto? Ne pozabite pregledati tudi pnevmatik!

Pravijo, da z brcanjem v pnevmatike pokažete, da o avtomobilih ne veste ničesar. Seveda pa pazljivi kupci vedno preverijo, če so pnevmatike, ki so na avtomobilu, v redu. So obrabljene in morda nevarne? Ne pozabite, štiri površine gume so edina stična točka med vami in cesto, za vašo varnost so izjemno pomembne. Jih bo potrebno zamenjati takoj ali po letu dni? Ali dimenzija in model pnevmatik odgovarjata avtomobilu? Z nekaj osnovnega znanja lahko obrnete stvari sebi v prid in prihranite nekaj denarja pri nakupu.

Pokažite poznavanje pnevmatik, da bo kupčija za avto boljša

Ugotovitev, da boste kmalu potrebovali nove pnevmatike, je lahko koristna pri dogovarjanju cene, tako lahko dosežete najboljšo ceno za rabljen avto. Osnovno poznavanje blagovnih znamk vam je prav tako lahko v pomoč. Na primer, pnevmatike so lahko na prvi pogled nove ali le malo obrabljene, a vprašati se je potrebno, če je blagovna znamka tako zanesljiva glede varnosti kot si želite? Je to blagovna znamka, ki nudi veliko število prevoženih kilometrov ali boste morali pnevmatike menjati hitreje kot običajno? Uporabite nekaj znanja o pnevmatikah, da boste pravilno izbrali in prihranili nekaj denarja.

Kako varne so rabljene pnevmatike?

Pred montažo naj vse “iz druge roke kupljene” ali rabljene pnevmatike skrbno pregleda strokovnjak. Razlog je preprost: če hočete biti prepričani, da so varne, bo strokovnjak za pnevmatike potrdil, če ustrezajo predpisom. Seveda, če pa želite biti 200 % prepričani, da boste vi in vaša družina varni, lahko pripomorete k varnosti z nakupom novih pnevmatik priznane, zaupanja vredne blagovne znamke. Pnevmatike so resnično pomembne.

Bodite pozorni na pogoste probleme pnevmatik

Ni potrebno, da ste strokovnjak, imeti morate samo nekaj osnovnega znanja. Pnevmatika je izrabljena in “nezakonita”, če kanali v tekalni površini niso več dovolj globoki, da odrivajo vodo na stran. Zelo nevarno, čas je za nove pnevmatike! Dobro je vedeti, da je točna zakonska omejitev najnižje globine profila 1,6 mm – a to je za vožnjo poleti ali za splošno uporabo.

Naravno je, da se pnevmatike obrabljajo. Če sta dve pnevmatiki približno enako obrabljeni, jih je priporočljivo vgraditi na eno os. Prav tako priporočamo, da na isto os nujno vgradite dve pnevmatiki z enakim dezenom, kar je v mnogih državah celo zakonsko predpisano. Pogosto pozabimo eno podrobnost: rezervno kolo. Prepričajte, da je rezervno kolo v avtomobilu in poglejte v kakšnem stanju je.

Vgradite pnevmatike po vaši želji na avto, ki si ga želite

Ni potrebno, da vozite s pnevmatikami, ki jim ne zaupate. Če niste prepričani v blagovno znamko pnevmatik, ki so montirane na avtomobilu, če niste prepričani, da so v dobrem stanju, resno razmislite o zamenjavi. In ko razmišljate - zakaj ne bi izbrali novih pnevmatik, s katerimi boste dobili tri najpomembnejše ključne dejavnike: optimalno varnost, dolgo življenjsko dobo in prihranek denarja pri stroških goriva.

Zdaj ste pripravljeni na kupčijo. Bodite pripravljeni na vse!
Pripravil MICHELIN

Fotografije: Getty Images
Copyright © 2011 - MICHELIN, vse pravice pridržane

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader