PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA VOŽNJO

VOŽNJA POZIMI

Michelin 18 maj 2010

VOŽNJA POZIMI

Bodite zbrani, upočasnite vožnjo in ohranite nadzor

To so trije ključni dejavniki za varno vožnjo pozimi. Pri vožnji upoštevajte pogoje na cesti in vremenske razmere, ki so lahko nepredvidljive.

Varnost je najpomembnejša

Vožnja pozimi od vašega vozila in voznih sposobnosti zahteva še več. Prepričajte se, da ste dobro pripravljeni za zimske razmere.

Zimske pnevmatike

Zimske pnevmatike izboljšajo varnost, saj omogočajo boljši oprijem, zavorno pot in krmiljenje med zmrzaljo ter po snegu in ledu. Vgradnja štirih zimskih pnevmatik omogoča večji nadzor in boljšo stabilnost.

Zavedajte se svojih meja in meja voznikov okrog vas

Bodite osredotočeni na okolico. Prilagodite hitrost vožnje in ohranjajte varnostno razdaljo do vozila pred vami. Izogibajte se situacijam, kjer je treba zavirati nenadno in na spolzkih površini.

Zaviranje

Ključnega pomena je, da pred zaviranjem ocenite zavorno pot. Izogibajte se nenadnemu zaviranju in vožnji pri visoki hitrosti. Ne delajte nenadnih premikov ter pospešujte in zavirajte zlagoma, da se izognete blokiranju koles. Če kolesa zablokirajo, bo vozilo zdrsnilo in ušlo iz nadzora. V takšnem primeru spustite zavorni pedal, da povrnete oprijem, nato pa izmenično zavirajte z motorjem in zavornim pedalom. Da bi zmanjšali tveganje zdrsa pri vožnji navkreber, uporabite višje prestavno razmerje kot pri vožnji v suhem vremenu.

Speljevanje

Da se izognete zdrsu pri speljevanju, speljujte počasi in postopoma. Če kolesa zdrsnejo, menjajte v naslednjo prestavo, da zmanjšate silo, ki deluje na kolesa. Tako boste lahko normalno speljali.

Zavoji

Pred vstopom v zavoj upočasnite vozilo. Da se izognete drsenju in izgubi nadzora pri vstopu v zavoj, vodite krmilo s konstantnim in tekočim gibom. Vozite počasi in previdno.

Izguba nadzora sprednjih koles

Da povrnete oprijem, kadar izgubite nadzor nad sprednjimi kolesi, zmanjšajte hitrost tako, da umaknete nogo s pedala za plin. Po potrebi nalahno pritisnite na zavorni pedal, da ne zablokirate koles.

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader