PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA VZDRŽEVANJE

Trije glavni vzroki težav s pnevmatikami

Michelin 18 maj 2010

Vzroki za težave s pnevmatikami

Z večjim znanjem o pnevmatikah se lahko izognete težavam

Nevarnostim, kot so luknje na cesti, steklo in kamenje, se je navadno težko izogniti. Lahko pa se izognete trem vzrokom za težave s pnevmatikami. Ti so: neustrezno napolnjene pnevmatike, hitra vožnja in prevelika obremenitev. Varnosti ukrepi v izogib tem dejavnikom bodo zagotovili varnejšo mobilnost in daljšo življenjsko dobo pnevmatik.

Preveč ali premalo napolnjene pnevmatike

Pnevmatike s premalo ali preveč polnilnega zraka, lahko vplivajo na življenjsko dobo vaših pnevmatik, krmiljenje in zavorno pot. Premalo napolnjene pnevmatike lahko povzročijo upogibanje ohišja, zaradi česar lahko pride do pregrevanja, povečanega kotalnega upora in prezgodnje obrabe. V skrajnih primerih lahko premalo polnilnega zraka povzroči poškodbe pnevmatike. Preveč polnilnega zraka pa lahko vpliva na življenjsko dobo, zmanjšan oprijem in neenakomerno obrabo.

Vožnja pri visoki hitrosti

Vožnja pri visokih hitrostih lahko poškoduje pnevmatiko prej, kot vožnja pri nižjih. Če pride v stik z oviro na cesti, je več možnosti za poškodbe pnevmatik, kot pri nižjih hitrostih.

SpeedZaradi hitre vožnje pnevmatika ustvarja odvečno toploto, ki lahko poškoduje pnevmatiko. Prav tako lahko pride do nenadnega uničenja pnevmatike ali hitre izgube zraka. Nezmožnost nadziranja vozila, v primeru, da pride do nenadne izgube zraka, lahko vodi do nesreče. Če opazite kakršnokoli poškodbo na pnevmatiki ali kolesu, jo takoj zamenjajte z rezervno, nato pa obiščite Michelinovega trgovca s pnevmatikami, ki bo pregledal poškodbe.

Prevelika obremenitev

Da boste gotovi, da vaše pnevmatike ne nosijo prevelikega bremena, preverite maksimalno nosilno kapaciteto vaših pnevmatik. Vrednosti lahko najdete na bočnicah. Te kapacitete ne smete preseči. Pnevmatike, ki so obremenjene preko meja, lahko ustvarjajo odvečno toploto, ki lahko povzroči nenadno uničenje pnevmatike. Prav tako upoštevajte priporočila vašega proizvajalca avtomobilov in ne presegajte predpisanih osnih obremenitev vašega vozila.

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader