PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

Izbira pravih pnevmatik

Izbira pravih pnevmatik

 • Mi lahko svetujete, katere so najboljše pnevmatike za Mercedes E250 CDI BE Avantgarde Executive BA Blue Efficiency saloon, če upoštevamo, da gre za običajen način vožnje?
  Možnosti za vaše vozilo je veliko, od 16 do 19-palčnih pnevmatik. Če bi vam hoteli pravilno svetovati, bi morali poznati dimenzijo pnevmatik, ki jih trenutno uporabljate, lahko pa uporabite tudi našo podporo na spletni strani.
  06/2013 - Sport tyres - club911.net
 • Katerim zahtevam mora ustrezati pnevmatika, da pridobi homologacijo za določeno vozilo?
  Gre za številne standardne postopke. Pri standardnem postopku pridobivanja homologacije proizvajalec vozila pri razvoju pošlje dobaviteljem zahteve glede pnevmatik. Te obsegajo informacije kot so dimenzija in zahtevane količine. Dobavitelji potem odgovorijo s ponudbo že obstoječih izdelkov in posredujejo ponudbo. Proizvajalec preizkusi pnevmatike, ki so bile v ponudbi. Če so se izkazale kot ustrezne in je bila ponudba zanj cenovno sprejemljiva, pnevmatike pridobijo homologacijo. Je pa tudi še nekoliko zahtevnejši postopek, ko proizvajalec razvije pnevmatike, ki posebej odgovarjajo določenim zahtevam. Če gre za partnerstvo – kot je že obstoječe partnerstvo med proizvajalcema Michelin in Porsche – obe družbi sodelujeta pri razvoju vozila in pnevmatik. Dimenzije pnevmatik, tlak in dimenzija platišča se določijo v fazi predhodne zasnove pnevmatike. Razvoj pnevmatik poteka v skladu s pričakovanimi zmogljivostmi vozila. Ekipi obeh proizvajalcev tesno sodelujeta in si izmenjujeta rezultate testiranj. Vendar ta postopek ni zagotovilo, da bodo pnevmatike pridobile homologacijo. Ko se razvoj konča, proizvajalec vozil prav tako objavi razpis, da se javijo še morebitni drugi dobavitelji. Potem se začne standardni postopek pridobitve homologacije.
  10/2013 - From the circuit to the road - club911.net
 • Na mojem Porsche 997 GTS bo kmalu treba zamenjati pnevmatike. Ali moram izbrati pnevmatike Michelin Pilot Sport 2, s homologacijsko oznako “N”? Kakšne so prednosti in pomanjkljivosti, če upoštevamo, da avto uporabljam tako na cesti kot za vožnjo na stezi?
  Za mešano uporabo cesta/steza vam priporočamo pnevmatike Michelin Pilot Super Sport, ki so bolje prilagojene za vožnjo po stezi kakor Michelin Pilot Sport 2 (bodisi z oznako “N” ali brez). Pnevmatike Michelin Pilot Super Sport so bile razvite na osnovi izkušenj iz vzdržljivostnih tekem. Zaradi izjemnih zmogljivosti so posebej primerne za superavtomobile in športne avtomobile. Zato lahko na vsako vozilo Porsche montirate nadomestne pnevmatike. Ali natančneje, te pnevmatike so homologirali vse pristojna evropska zakonodajna telesa, v skladu z evropsko in mednarodno uredbo (UNECE pravilnik 30 in 117). Ustrezajo evropskim standardom, ki jih določa ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation - Evropska tehnična organizacija za pnevmatike in platišča), in zakonodaji za cestni promet, vključno z dodatki. Ob predpostavki, da je dimenzija ustrezna in da gre za ustrezen indeks nosilnosti in kategorijo hitrosti, v skladu s predpisi proizvajalca, je pnevmatike, Michelin Pilot Super Sport mogoče montirati na vse modele vozil Porsche.
  10/2013 - From the circuit to the road - club911.net

Vas navdušujejo visoke zmogljivosti?

Program visoko zmogljivih pnevmatik

Program visoko zmogljivih pnevmatik

Spoznajte visoko zmogljive pnevmatike Michelin Poiščite vaš
Spoznajte MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Spoznajte MICHELIN Pilot Sport 4 S

Poznate eno zadnjih Michelinovih inovacij? Spoznajte to pnevmatiko
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

YouTube kanal, v celoti namenjen Motorsportu in visokim zmogljivostim Oglejte si zdaj