PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

Kako hranimo zimske pnevmatike?

Pravilna hramba zimskih pnevmatik je pomembna, da se izognemo poškodbam. Podajamo nekaj primerov dobre prakse za hrambo zimskih pnevmatik.

Kako naj jih hranim?

Zimske pnevmatike naj ne bodo zunaj in ko jih ne uporabljamo več kakor mesec dni ne na vozilu, saj bi se lahko poškodovale ali bi se njihove zmogljivosti poslabšale. Bolje je, da avto dvignete ali zimske pnevmatike demontirate. Če zimske pnevmatike odstranite z vozila, si zabeležite položaj vsake pnevmatike na vozilu. Na ta način boste lahko za naslednjo zimo zamenjali položaje pnevmatik in s tem omogočili enakomernejšo obrabo. Priporočljivo je tudi, da jih pred hrambo operete z vodo, jih pazljivo očistite in posušite (da ne pride do korozije).

Kje naj jih hranim?

Pnevmatike hranimo v hladnem prostoru, kjer niso izpostavljene neposredni sončni svetlobi, izvoru toplote in ozona, kot so vroče cevi in električni generatorji. Dolgotrajno izpostavljanje pnevmatik tem elementom povzroča oksidacijo pnevmatik, vhod vlage v notranjost gumenih zmesi pa lahko povzroči razpoke. Najbolje je hraniti pnevmatike v garažah, kleteh ali vrtnih lopah, kupite lahko tudi posebne vreče za zaščito pnevmatik. Prepričajte se, da je površina, kjer hranite pnevmatike, čista, brez ostankov maščob, goriva ali drugih snovi, ki bi lahko povzročile poslabšanje kakovosti gume. Če živite v mestu in nimate veliko prostora, se lahko odločite za hranjenje pnevmatik pri prodajalcih, kar pogosto imenujejo »hotel pnevmatik«.

Kaj je najboljša rešitev za hranjenje?

Če gre samo za kratkotrajno hranjenje, jih lahko naložite v stolpce, vendar stolpec ne sme biti višji od 1,2 metra. Če je mogoče, jih ne hranite neposredno na tleh, raje jih položite na paleto. Če iščete dolgotrajno rešitev – hranite pnevmatike navpično na policah, ki naj bodo vsaj 10 cm nad tlemi.

Še zadnji nasvet za potovanje

So vaše zimske pnevmatike montirane na platiščih? V tem primeru je bolje, da jih obesite ali jih postavite v eno vrsto.

VEČ NASVETOV

Naši nasveti za zimske pnevmatike

Koliko zimskih pnevmatik potrebujem?
Koliko zimskih pnevmatik potrebujem?

Naj montiram 2 ali 4 zimske pnevmatike? Prepričajte se, zakaj je, v nasprotju z napačnim splošnim mnenjem, bolje montirati 4 zimske pnevmatike.

Več o tem
Kaj pravi zakonodaja glede zimskih pnevmatik v Veliki Britaniji?
Kaj pravi zakonodaja glede zimskih pnevmatik v Veliki Britaniji?

Kaj pravi zakonodaja glede zimskih pnevmatik v Veliki Britaniji? Prepričajte se, če so v Veliki Britaniji zimske pnevmatike obvezne.

Več o tem

Več nasvetov in video

Nasveti za opremo vašega vozila in vožnjo pozimi
Vsi naši nasveti za zimsko vožnjo
Nasveti za boljšo uporabo zimskih pnevmatik
Vse o zimskih pnevmatikah
Moja zima z Michelinom Za vašo varnost pozimi

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA VAŠ AVTO

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader