PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

Koliko zimskih pnevmatik potrebujem?

Veliko ljudi se sprašuje, če naj montirajo 2 ali 4 zimske pnevmatike. V nadaljevanju lahko preverite razloge, zakaj je, v nasprotju z napačnim splošnim mnenjem, bolje montirati štiri zimske pnevmatike.

Varnost na prvem mestu

Če ste se odločili, da boste montirali zimske pnevmatike, je dobro vedeti, da je zelo priporočljivo montirati komplet štirih pnevmatik. Z montažo dveh različnih parov pnevmatik na sprednjo in zadnjo os vašega vozila se poveča nevarnost, da vozilo izgubi stabilnost in ravnotežje, pnevmatike pa se tudi hitreje obrabijo. Torej, če ste se odločili za montažo enakih pnevmatik na vsa kolesa, bo vaša investicija dolgoročno bolj premišljena.

Kakšna je nevarnost, če montiramo dve zimski pnevmatiki na sprednjo os?

Če pozimi vozite samo z dvema zimskima pnevmatikama na sprednji osi, pomeni, da zadnji del vašega vozila ostane brez nadzora na poledenelem/mokrem cestišču. To se lahko odrazi kot zdrs, ki je pri pomanjkanju izkušenj lahko nevaren. Poveča se tudi nevarnost, da se vozilo zavrti pri pospeševanju (če je pogon na zadnji osi) ali pri zavijanju (vozila, ki imajo pogon spredaj ali zadaj).

Kakšna je nevarnost, če montiramo dve zimski pnevmatiki na zadnjo os?

Montaža samo dveh zimskih pnevmatik na zadnjo os bo povzročila neuravnoteženost med kolesi, kar lahko privede do izgube nadzora nad vozilom in podkrmiljenja – kar pomeni, da se bo vozilo premikalo naprej, kljub vašim dejanjem, s katerimi boste usmerjali vožnjo drugam.

Še zadnji nasvet za potovanje

Preden se odpravite na pot v hladnih vremenskih razmerah preverite poročila o razmerah na cestah. To vam bo v pomoč pri sprejemanju odločitev glede vožnje in lahko se boste izognili nevarnim situacijam.

VEČ NASVETOV

Naši nasveti za zimske pnevmatike

Kakšen naj bo tlak v zimskih pnevmatikah?
Kakšen naj bo tlak v zimskih pnevmatikah?

Tlak v pnevmatikah je bistven element zagotavljanja varne vožnje. Prepričajte se, kakšen je ustrezen zračni tlak za vaše zimske pnevmatike.

Več o tem
Kako preverjamo obrabo zimskih pnevmatik?
Kako preverjamo obrabo zimskih pnevmatik?

Kakor pri letnih, je potrebno redno preverjanje obrabe tudi pri zimskih pnevmatikah. Preberite si Michelinove nasvete za podaljšanje pričakovane življenjske dobe vaših pnevmatik.

Več o tem

Več nasvetov in video

Nasveti za opremo vašega vozila in vožnjo pozimi
Vsi naši nasveti za zimsko vožnjo
Nasveti za boljšo uporabo zimskih pnevmatik
Vse o zimskih pnevmatikah
Moja zima z Michelinom Za vašo varnost pozimi

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA VAŠ AVTO

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader