Na tržišče prihaja e.PRIMACY, najvarčnejša MICHELIN pnevmatika

Prva okolju prijazna pnevmatika MICHELIN z najdaljšim življenjskim ciklom (1),

Najnižji kotalni upor med  ekskluzivnimi letnimi pnevmatikami(2)(3), ki se odraža v prihranku goriva, znižanju izpustov CO2 in večjem dosegu za električna vozila(4)(5),

Najučinkovitejša zmogljivost od prvega do zadnjega kilometra (3)(6).

 

Od 1. marca 2021 lahko vozniki mestnih avtomobilov, limuzin in kompaktnih SUV opremijo svoje vozilo z motorjem z notranjim izgorevanjem, hibridno ali električno  vozilo z novo pnevmatiko MICHELIN e.PRIMACY. Gre za novo kategorijo pnevmatik, ki predstavlja kombinacijo visoke zmogljivosti pri izkoristku porabe goriva in trajnostne mobilnosti.

 

Prva okolju prijazna pnevmatika

Pnevmatika MICHELIN e.PRIMACY, zasnovana na dolgotrajnosti, visoki zmogljivosti, hkrati pa zmanjšuje negativni vpliv na okolje. Glede na izkoristek goriva je pnevmatika uvrščena v razred A in v razred B za oprijem na mokri podlagi. Omenjene rezultate dosega zgolj 1% pnevmatik na tržišču

Prvo mesto na področju kotalnega upora v kategoriji letnih pnevmatik. (2)(3)

  • Nizek kotalni upor nudi uporabnikom, številne koristi:
  • Vozniki vozil motorjev z notranjim izgorevanjem se bodo pri prevoženih 100 km veselili za do 0,21 litra nižje porabe goriva(4), kar predstavlja prihranek 80 EUR(5) celotnega življenjskega cikla pnevmatike.
  • Znižanje emisij CO2 je ključnega pomena za ohranjanje okolja. Uporaba pnevmatik e.Primacy bi tako zmanjšala Izpuste CO2, ki znašajo 174 kg na 1.600 kilometrov(8).
  • Pri električnih vozilih pnevmatika MICHELIN e.PRIMACY poveča doseg za do 7% (4).
michelin e primacy1

Ob nakupu CO2-nevtralna pnevmatika(1)

Od proizvodnega procesa do prodaje pnevmatik e.Primacy se je Michelin zavezal zmanjšati izpuste emisij CO2. Michelin je partner sklada Livelihoods Carboon (1).

michelin e primacy2

Pnevmatika, zasnovana na dolgoročnosti

Pnevmatika MICHELIN e.PRIMACY nudi visoke zmogljivosti od prvega do zadnjega kilometra (3)(6). Zahvaljujoč tehnologiji »MaxTouch Construction technologyTM«, ki omogoča maksimalno stično površino pnevmatike s cesto ter enakomerno porazdelitev pritiska pri zaviranju in pospeševanju, je življenjska doba tekalne plasti daljša. Tudi zmogljivosti glede varnosti ostajajo optimalne skozi celotno življenjsko dobo pnevmatike. Celo po prevoženih 30.000 kilometrih so pnevmatike MICHELIN e.PRIMACY na evropskem testu za merjenje oprijema  na mokri podlagi(6),   še vedno uspešne.

Pnevmatike so na voljo v 56 izvedbah, od 15 do 20 palcev. Michelin e.primacy je nova generacija ekološko zasnovanih pnevmatik na voljo za električna in hibridna vozila. Izdelane so v Evropi in za Evropo.

Vedno več proizvajalcev se odloča za vgradnjo MICHELIN e.PRIMACY. Prvotno bodo pnevmatike vgrajene v vozila Citroën C4, Citroën C5 Aircross, DS4 Crossback in Toyota Aygo.

Michelin e.PRIMACY je odlična izbira za vse, ki želijo, dolgoročnost, nizko ceno, odličen izkoristek goriva , varnost ter zmogljivost.

Michelin je vodilno podjetje na področju proizvodnje pnevmatik. Svojim strankam zagotavlja najprimernejše artikle tako po zasnovi kot trajnosti. S ponudbo digitalnih storitev, kot so zemljevidi in vodniki omogoča uporabnikom najprimernejše rešitve. Sedež podjetja Michelin je v francoskem Clermont-Ferrandu ter deluje v 170 državah z več kot 123.600 zaposlenimi, 71 obratov in je leta 2020 proizvedel približno 170 minjonov pnevmatik. 

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče