MICHELIN PERFORMANCE MADE TO LAST

PNEVMATIKE, ZASNOVANE ZA VISOKO RAVEN ZMOGLJIVOSTI

SKOZI CELOTNO ŽIVLJENJSKO DOBO

DOLOČILNA LASTNOST MICHELINOVIH PNEVMATIK: "ZMOGLJIVOSTI, KI TRAJAJO"

Vozniki si glede pnevmatik redno postavljajo dve vprašanji: »Ali sem s svojimi pnevmatikami varen?« in »Kdaj naj zamenjam pnevmatike, da bom varen?«
Ponazoritev MICHELINOVE zavezanosti, da vam zagotovi dolgo in varno vozno izkušnjo od prvega do zadnjega kilometra, kar pomeni do zakonske omejitve obrabe (1) (2) je geslo "Zmogljivosti, ki trajajo". To pomeni, da pnevmatike menjate redkeje, s čimer prihranite denar in zmanjšate vpliv na okolje. To je dvojna zmaga: zmaga za vas in zmaga za planet

Odličnost glede življenjske dobe z visoko stopnjo zmogljivosti, od prvega do zadnjega kilometra (2) (3)

"Zmogljivosti, ki trajajo" pooseblja MICHELINOV inovativni duh: je plod tisočih ur raziskav in strogega testiranja.

Naši strokovnjaki so opravili nešteto testnih voženj v najbolj ekstremnih pogojih, da bi zagotovili, da zmogljivosti naših izdelkov ostanejo visoke skozi čas; za varno in dolgoročno bolj prijetno vožnjo.

Z drugimi besedami, zmogljivosti, kot so zaviranje, oprijem, vleka in vodljivost (5), trajajo do zakonske omejitve obrabe (1).

MICHELIN tyres are designed for high levels of performance throughout their life

"Zmogljivosti, ki trajajo" na kratko

Dolga življenjska doba je v osrčju Michelinovega DNK

Dolga življenjska doba pnevmatik MICHELIN

Visoke stopnje zmogljivosti ves čas

v kombinaciji z visoko stopnjo zmogljivosti ves čas

uporaba vaših pnevmatik dolgo časa

voznikom omogoča dolgotrajno uporabo svojih pnevmatik

in s tem se izognejo zgodnji zamenjavi,

Save money and reduce tyre waste

prihranek denarja in zmanjšanje količine odpadnih pnevmatik.

Pnevmatike se obrabijo, a varnost mora trajati

Pnevmatike se začnejo obrabljati takoj, ko so nameščene, zmogljivost pa se sčasoma spreminja.

Z geslom "zmogljivosti, ki trajajo", ki je sestavni del genetske zasnove pnevmatik MICHELIN, lahko ohranite kratko zavorno pot tudi pri doseženi zakonski omejitvi obrabe tekalne plasti. (4)

(4) Zunanji testi, ki jih je junija 2021 na zahtevo Michelina opravil TUV SUD Product Service, med 80 in 20 km/h na pnevmatikah MICHELIN Primacy 4+ 205/55 R16 91V in konkurenčnih pnevmatikah, nameščenih na vozilu VW Golf 8. Glej vse opombe v nogi.

graphique

Inovacije, ki omogočajo "Zmogljivosti, ki trajajo".

michelincc2 affiche pensebete page double p1 v2

Na splošno gre za 27 tehnologij, ki spodbujajo "zmogljivosti, ki trajajo".

Podajamo vpogled v nekatere tehnologije, ki omogočajo "Zmogljivosti, ki trajajo":

  • MaxTouch (zgradba) - za daljšo življenjsko dobo: poveča se stična površina pnevmatike s cestiščem in sile se enakomerno porazdelijo - za daljšo življenjsko dobo tekalne plasti in optimalno zmogljivost.
     
  • Žlebovi v obliki črke U – za boljše delovanje na mokri podlagi:  ko se tekalna plast obrabi, se poveča negativni del dezena, kar zagotavlja boljše odvajanje vode.
     
  • P-Edge (robovi) – za boljšo zmogljivost na snegu: pomaga, da kanali pridobijo prostornino, ko se pnevmatika obrabi, poveča gostoto robov in izboljša oprijem v snežnih razmerah.

Nobenega dvoma ni, da obstajajo pnevmatika MICHELIN, ki ustrezajo vašim potrebam. Poiščite jih!

Odkrijte nekaj naših pnevmatik z "Zmogljivostni, ki trajajo".

Koncept dolgoročne zmogljivosti

Pri MICHELIN-u se zavzemamo za bolj trajnostno mobilnost za naše stranke in okolje. Zato si je MICHELIN zastavil izziv 100-odstotno trajnostnih pnevmatik do leta 2050.

Delujemo v vseh fazah življenjske dobe pnevmatike, od načrtovanja in proizvodnje do distribucije, uporabe in recikliranja.

Z izogibanjem zgodnjim zamenjavam z "zmogljivostmi, ki trajajo" in z zmanjšanjem porabe energije, emisij CO2 in surovin, ki so vključeni v proizvodnjo novih pnevmatik, zmanjšamo okoljski odtis pnevmatike.

map search desktop
Poiščite prodajalca pnevmatik v vaši bližini v nekaj sekundah
Išči po
Naslov, mesto ali poštna številka
Avtomobil
  • Avtomobil
  • Motorno kolo
Ugotovi mojo lokacijo
Išči

PRAVNA OBVESTILA

(1) Zakonska omejitev: 1,6 mm, odvisno od enakomernosti obrabe vaših pnevmatik in skladnosti s priporočili proizvajalcev pnevmatik in avtomobilov. Če ste v dvomih, se posvetujte s strokovnjakom. Evropska direktiva 89/459/CEE.

(2) Naslednje linije pnevmatik so zasnovane tako, da nudijo visoko raven življenjske dobe in zmogljivosti, ki trajajo: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, MICHELIN Alpin 6 in MICHELIN Pilot Alpin 5.

(3) »Zadnji kilometer« se razume kot obraba do zakonsko dovoljene minimalne globine ostanka profila (1,6 mm v Evropi). Glejte minimalno zakonsko dovoljeno globino profila v vaši državi.

(4) Zaviranje na mokrem v obrabljenem stanju - Zunanji testi, ki jih je izvedel TÜV SÜD Product Service, na zahtevo Michelina, med 80-20 km/h, junija 2021, na dimenziji 205/55 R16 91V na vozilu VW Golf 8 (obrabljene pomeni obrabljene na stroju) (obrušene) do globine indikatorja obrabe tekalne plasti v skladu z evropsko uredbo: ECE R30r03f) primerjava pnevmatik MICHELIN Primacy 4+ (31,5 m) s pnevmatikami BRIDGESTONE TuranzaT005 (36,4 m); CONTINENTAL Premium Contact 6 ( 35,3m); GOODYEAR EfficientGrip Performance 2 (35,5m)
Rezultati se lahko razlikujejo glede na cestne in vremenske razmere.

(5) Zaviranje na mokrih cestah za letne pnevmatike, zaviranje in oprijem na snegu in mokrih cestah za celoletne in zimske pnevmatike ter vodljivost na cesti ali oprijem na dirkalni stezi za športne pnevmatike.

(6) Podatki iz poročila Ernst & Young z naslovom »Planned obsolescence is not inevitable« (Načrtovana zastarelost ni neizogibna), (maj 2017).

(7) Glede na interne izračune, opravljene v Ladouxu (Tehnološki center, Clermont-Ferrand, Francija): tehnični bilten z dne 27. septembra 2016 o surovinah, porabi goriva in emisijah CO2, povezanih s zgodnjo zamenjavo pnevmatik za osebna vozila.

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče