Informacije o piškotkih

 

Politika piškotkov družbe Michelin

Družba Michelin je zavezana k varovanju vaših osebnih podatkov, zato je vpeljan jasen in transparenten postopek za zbiranje in obdelavo informacij. V tem dokumentu je pojasnjeno, kako upravljamo piškotke in druge markerje, ko brskate po naši spletni strani ali uporabljate naše spletne storitve, in kako lahko sami upravljate z nastavitvami piškotkov. 

1. Kdo smo in kako nas lahko kontaktirate?

Naziv našega podjetja je MICHELIN SLOVENIJA pnevmatike, d.o.o. (v nadaljevanju: "Michelin") in mi smo odgovorni za upravljanje s to spletno stranjo in z našimi digitalnimi storitvami. Če nas želite kontaktirati, lahko to storite na naslednje načine: 

Z e-poštnim sporočilom na dataprivacy_euc@michelin.com.
Po navadni pošti na naslovu Stegne 21C, 1000 Ljubljana, Slovenija

2. Kaj so piškotki?

Piškotki so datoteke z besedilom ali programski element, ki med vašim brskanjem po spletu shranjuje informacije. Z njim upravlja vaš brskalnik, označuje pa ga edinstvena in naključna številka. 

Beseda "piškotek" v okviru družbe Michelin lahko označuje piškotke, markerje in druge podobne tehnologije, ki se shranjujejo na vaši napravi (namizni računalnik, tablični računalnik, pametni telefon), preko katere dostopate do naše spletne strani ali uporabljate naše storitve. 

Piškotek družbi Michelin in njenim partnerjem kot izdajateljem piškotkov v času veljavnosti piškotkov omogoča prepoznavanje vaše naprave ob vsakem dostopanju do digitalnih vsebin, ki so opremljeni s piškotki istega izdajatelja. 

3. Kaj so piškotki?

Nekatere informacije, shranjene v piškotkih ne omogočajo neposredne ali posredne osebne identifikacije in ne predstavljajo osebnih podatkov. Druge informacije vas lahko identificirajo in predstavljajo osebne podatke, zanje pa veljajo posebna pravila varovanja podatkov. Za več informacij o tem, kako družba Michelin uporablja vaše osebne podatke, vas vabimo, da se seznanite z našo Politiko o varovanju podatkov [vstaviti povezavo do spletne strani] in Politiko o varovanju podatkov naših partnerjev, ki sta dostopni preko modula za upravljanje z nastavitvami piškotkov. 

4. Zakaj družba Michelin uporablja piškotke?

Družba Michelin stremi k stalnim izboljšavam spletne strani ter svojih aplikacij za tablične računalnike in mobilne telefone, da bi vam lahko ponudila najboljše storitve, prilagojene vašim željam. Zato se družba Michelin poslužuje različnih vrst piškotkov, ki so navedeni v nadaljevanju, med katerimi določeni potrebujejo predhodno dovoljenje uporabnika (oglaševalski piškotki). 

5. Kako vas družba Michelin obvešča o piškotkih, ki jih uporablja? 

Ko pridete prvič na spletno stran družbe Michelin, se na sami strani pojavi obvestilo za upravljanje z dovoljenji uporabniki, ki vam nudi vse informacije o uporabljenih piškotkih. 

S piškotki lahko vedno upravljate. Lahko jih omogočite, onemogočite ali jih nastavite po želji. 

6. Kako izbrisati piškotke in/ali upravljati z nastavitvami? 

a) Nastavitve v brskalniku

Večina brskalnikov vam omogoča upravljanje s piškotki v nastavitvah, ki jih lahko prilagodite v skladu z vašimi željami glede uporabe piškotkov. Poleg tega vam večina brskalnikov omogoča tudi, da piškotke izbrišete. Več informacij o nastavitvah vašega brskalnika najdete v navodilih vašega brskalnika. 

Prav tako lahko več informacij o osebnih nastavitvah vašega brskalnika najdete na spletni strani: https://www.youronlinechoices.com/.

b) Osebne nastavitve v orodju za upravljanje s piškotki

Spletna stran družbe Michelin je opremljena z obvestilom, ki omogoča upravljanje uporabniških nastavitev na spletni strani pred nalaganjem ali branjem piškotkov. 

Med prvim obiskom naše spletne strani ali aplikacije se prikaže pojavno okno, kjer izberete želeno nastavitev. S klikom na izbrano možnost v obvestilu za upravljanje z nastavitvami lahko piškotke sprejmete, jih nastavite ali zavrnete oziroma dostopate do politike piškotkov. 

Obvestilo za upravljanje z nastavitvami vam omogoča, da nastavite preference za vse piškotke, glede na njihov namen ali kategorijo partnerja. Prav tako imate dostop do politik zasebnosti vseh partnerjev. 

Vaše soglasje velja tako dolgo, kot se shranjujejo piškotki v skladu z namenom in veljavnimi predpisi. Če zavrnete piškotke, se bo vaša odločitev ravno tako shranila za določeno obdobje. Po poteku tega obdobja ali v primeru, da v tem času zbrišete piškotek, povezan z vašo odločitvijo, se vam bo ob naslednjem obisku obvestilo ponovno prikazalo. 

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete, vendar pa zavrnitev piškotkov lahko pomeni, da bo zaradi tega vaš obisk na strani manj uporabniku prijazen, prikazovala pa se bo vam manj ustrezna vsebina. 

Vašo izbiro lahko kadar koli naknadno spremenite s klikom na gumb "upravljanje s piškotki" v tej Politiki piškotkov ali na zavihku "Piškotki", ki se nahaja na dnu naše spletne strani. 

7. Kakšne vrste piškotkov uporablja družba Michelin? 

Piškotke lahko razvrstite v različne kategorije: 

Glede na trajanje shranjevanja: 

Piškotki, povezani "sejo": gre za piškotek, ki se izbriše, ko zaprete brskalnik.

"Trajni" piškotki: gre za piškotek, ki ostane na uporabnikovem računalniku/napravi tudi določeno obdobje po končani seji Najdaljše obdobje hranjenja urejajo predpisi in priporočila pristojnega organa za varovanje podatkov. V tem primeru piškotek ne more biti shranjen dlje kot 13 mesecev.
 Glede na vir: 

Piškotki "prve stopnje": namesti jih neposredno družba Michelin ali njihovi ponudniki storitev.

Piškotki "tretjih oseb": namestijo jih partnerji z dovoljenjem družbe Michelin (na primer oglaševalska podjetja). Ko partnerji uporabljajo te piškotke, so oni odgovorni za piškotke, ki jih nameščajo. Priporočamo vam, da si preberete njihove politike glede upravljanja s piškotki. Za urejanje osebnih nastavitev se lahko poslužujete tudi njihovih orodij za urejanje dovoljenj. 
Glede na glavni namen: 

Piškotki lahko služijo več namenom. Prav tako se lahko razlikujejo tudi upravljavci z informacijami. Piškotke lahko glede na namen razdelimo v spodnje kategorije. 

Obvezni piškotki

Piškotki, ki so nujni za zagotavljanje spletne komunikacije, so obvezni za zagotavljanje dobre uporabniške izkušnje na spletu. Zavrnitev teh piškotkov lahko privede do večjih težav z uporabo spletne strani ali celo z uporabo storitev, ponujenih na strani. Tovrstni piškotki služijo več namenom. Omogočajo identifikacijo komunikacijske naprave, oštevilčenje "paketov" podatkov za urejanje v želen vrstni red, zaznavanje napak pri prenosu ali izgube podatkov, pomnjenje vsebine košarice med trajanjem seje, prilagajanje uporabniškega vmesnika (jezik, predstavitev storitve) in celo preverjanje identitete pri določeni storitvi.

S pomočjo teh piškotkov lahko družba Michelin tudi shrani uporabnikovo željo glede osebnih nastavitev pri shranjevanju in branju piškotkov, kar pomeni, da vas spletna stran po določenem času ne bo ponovno povprašala, ali sprejmete ali zavračate piškotke. 

Ti piškotki in markerji se izvajajo v pravnem interesu družbe Michelin. Ker so nujno potrebni za uporabo spletne strani, zanje ni potrebno vaše predhodno soglasje. Ti piškotki niso zajeti v našem obvestilu za upravljanje z nastavitvami. 
Prilagoditi glede na lokalno zakonodajo 

Spremenite okvirne namene piškotkov in njihove lastnike 

Funkcijski piškotki in sledilniki

Namen funkcijskih piškotkov je izboljšati vašo uporabniško izkušnjo med brskanjem. Zapomnijo si vaše izbire (na primer uporabniško ime, shranjevanje zadnje različice načrta poti) in zagotavljajo vam prilagojene storitve. Zahvaljujoč tem piškotkom vam ni treba vedno znova vnašati informacij, ko se prijavite na našo spletno stran ali aplikacijo. Zapomnijo si vašo izbiro glede velikosti besedila, pisave in drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite po lastni želji. 

Funkcijski piškotki se ne uporabljajo za pošiljanje oglasov na naši spletni strani ali drugih spletnih straneh. 

Te piškotke lahko kadar koli sprejmete ali zavrnete, vendar pa je v primeru zavrnitve mogoče, da se vaše prejšnje izbire glede storitev ne bodo shranile. 

Ti piškotki so omogočeni na podlagi vašega soglasja. 

Statistični piškotki za poročanje

Statistični piškotki se uporabljajo za izboljšanje uporabniške izkušnje med brskanjem po spletu. Podatki, ki jih zbirajo, omogočajo zbiranje anonimnih statističnih podatkov o obisku (število obiskovalcev in obiskane strani, čas obiska, sporočila o napakah, število obiskov, pogostost vrnitve ...). 

Analitične piškotke lahko namestijo in upravljajo partnerji z drugimi nameni. Kljub temu lahko družba Michelin njihovo uporabo omeji na zahtevane analitične statistike. 

Te piškotke lahko kadar koli sprejmete ali zavrnete, vendar pa bo v primeru zavrnitve družba Michelin razpolagala z manj informacijami za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. 

Ti piškotki se izvajajo na podlagi vašega predhodnega dovoljenja ali našega pravnega interesa, v kolikor izpolnjujejo pogoje, da zanje soglasje ni potrebno. 

Piškotki, povezani z aktivnostmi ciljanega oglaševanja

Piškotki za ciljanje in sledenje tretjim osebam omogočajo dobavo storitev, predvsem oglaševalskih, in izboljšanje njihove učinkovitosti. Ti piškotki lahko shranijo strani, ki ste jih obiskali, in zbirajo osebne podatke, kot so IP-naslov uporabnikove naprave za dostop do spleta. Zbrane informacije se lahko delijo s tretjimi osebami. 

V tem primeru gre za piškotke, ki oglaševalskim podjetjem omogočajo prikaz oglasov, prilagojenih vašim interesom na podlagi vaše zgodovine brskanja po spletnih straneh družbe Michelin oziroma omejujejo njihovo ponavljanje. 

Družba Michelin in neodvisni ponudniki, kot je Google, skupaj uporabljajo lastne piškotke in piškotke tretjih oseb za pridobivanje informacij, optimizacijo in prikazovanje oglasov na podlagi obiska na spletni strani. Družba Michelin in ti ponudniki ti dve vrsti piškotkov prav tako uporabljajo za določanje povezave med prijavljenimi uporabniki na strani in prikazi oglasov, drugimi cilji oglaševalskih storitev ter interakcijami med prikazi oglasov in oglaševalskimi storitvami. Družba Michelin in ti ponudniki pa ti dve vrsti piškotkov uporabljajo tudi za shranjevanje vaših interesov in demografskih podatkov za prikazovanje ciljanih oglasov. 

Ti piškotki so omogočeni na podlagi vašega soglasja. 


Piškotki družabnih omrežij, ki se shranjujejo na podlagi gumba za deljenje na družabnih omrežjih 
Družba Michelin uporablja tako imenovane socialne vtičnike (v nadaljevanju: gumbe), ki vodijo do družabnih omrežij, kot so Facebook, LinkedIn in Youtube. Družba Michelin zagotavlja funkcionalnosti, ki omogočajo deljenje vsebine na družabnih omrežjih. S piškotki družabnih omrežij upravlja lastnik platforme družabnega omrežja. Priporočamo, da si preberete politike upravljanja s piškotki na zadevnih družabnih omrežjih. 

Ti piškotki so omogočeni na podlagi vašega soglasja. 

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče