PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

Kako preverimo obrabo zimskih pnevmatik?

Pomembno je, da pogosto preverjamo obrabo pnevmatik in tako zagotovimo varnost vozila. Podajamo nekaj odgovorov na vprašanja, ki se pojavljajo v zvezi s tem.

Se zimske pnevmatike obrabijo hitreje od letnih?

Ne, zimske pnevmatike se ne obrabijo hitreje kakor ostale pnevmatike. Gumena zmes je sicer res drugačna, a je po vzdržljivosti primerljiva z ostalimi.

Kdaj naj preverim obrabo zimskih pnevmatik?

Videz vaših pnevmatik preverjajte redno, na primer pri vzdrževanju avtomobila. Po petih letih naj vse pnevmatike vsako leto strokovnjak za pnevmatike. Po desetih letih pnevmatike zamenjajte.

Kdaj naj zamenjam zimske pnevmatike?

Zimske pnevmatike zamenjamo, ko so dosegle zakonsko predpisano mejo obrabe (1,6 mm ostanka globine profila). Poleg tega je na MICHELINOVIH zimskih pnevmatikah na bočnici oznaka v obliki snežinke, ki kaže mesto indikatorja obrabe pri 4 mm ostanka globine profila. Ta vmesni indikator obrabe je zelo uporaben za pomoč uporabnikom v nekaterih evropskih državah, kjer so v veljavi posebni predpisi glede zimskih pnevmatik. Ne pozabite – zahvaljujoč MICHELINOVIM 3D lamelam, ki segajo do dna globine dezena, ohranjajo Michelinove zimske pnevmatike zimske zmogljivosti tudi potem, ko je že dosežen ta vmesni indikator obrabe.

Še zadnji nasvet za potovanje

Če vozite z zimskimi pnevmatikami v hladnem vremenu, preverite tlak v pnevmatikah vsaj enkrat mesečno. Pri polnjenju ne znižujte zračnega tlaka, saj bi to lahko vplivalo na vozne zmogljivosti. Če je pnevmatika napolnjena s tlakom 2 barov, na primer, pri 20 °C, je zračni tlak pri 0 °C lahko le 1,8 bara.

VEČ NASVETOV

Naši nasveti za zimske pnevmatike

Kakšen naj bo tlak v zimskih pnevmatikah?
Kakšen naj bo tlak v zimskih pnevmatikah?

Tlak v pnevmatikah je bistven element zagotavljanja varne vožnje. Prepričajte se, kakšen je ustrezen zračni tlak za vaše zimske pnevmatike.

Več o tem
Kako hranimo zimske pnevmatike?
Kako hranimo zimske pnevmatike?

Da bi se izognili predčasni obrabi, moramo zagotoviti ustrezno hrambo pnevmatik. Pripravili smo nekaj nasvetov glede hranjenja zimskih pnevmatik.

Več o tem

Več nasvetov in video

Nasveti za opremo vašega vozila in vožnjo pozimi
Vsi naši nasveti za zimsko vožnjo
Nasveti za boljšo uporabo zimskih pnevmatik
Vse o zimskih pnevmatikah
Moja zima z Michelinom Za vašo varnost pozimi

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA VAŠ AVTO

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader