PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

Razika med zimskimi in letnimi pnevmatikami

Če niste strokovnjak, boste težko prepoznali razliko med zimskimi in letnimi pnevmatikami. S tem kratkim vodnikom boste spoznali, katere bolje ustrezajo vašim potrebam.

Katere so posebne lastnosti zimskih pnevmatik??

V primerjavi z letnimi pnevmatikami, je pri zimskih pnevmatikah (tudi pnevmatikah za hladne letne čase) uporabljena gumena zmes, ki ostaja mehka tudi pri nizkih temperaturah, dezen na tekalni površini pa je močno razčlenjen in tako omogoča optimalne zmogljivosti v hladnejšem vremenu (suho, mokro, zasneženo ali poledenelo). Pnevmatike prepoznamo po posebnih oznakah na bočnici: simbol »M+S« ali trije vrhovi gora s snežinko (3PMSF).

Pnevmatike z oznako »M+S« na bočnici so z vidika uredbe zimske pnevmatike. Vendar pa ta oznaka ni v povezavi z nobenim obveznim testiranjem zmogljivosti, oznaka »M+S« ne podaja nobenega zagotovila glede zmogljivosti označenih pnevmatik.

Nasprotno pa so pnevmatike z oznako 3PMSF (3 vrhovi gora s snežinko) ) zimske pnevmatike, ki so bile potrjene po predpisanem testiranju in zagotavljajo ustrezno raven zmogljivosti v zimskih pogojih. Michelin priporoča v času zimske sezone uporabo zimskih pnevmatik z oznako 3PMSF.

Kakšni so pravi vremenski pogoji za vožnjo z zimskimi pnevmatikami?

Pnevmatike s certifikatom za zimske razmere je najbolje montirati, ko temperature ostajajo pod +7 °C, po navadi je to od sredine oktobra do sredine aprila, odvisno od vremena.

Kakšni so pravi vremenski pogoji za vožnjo z letnimi pnevmatikami?

Letne pnevmatike, po drugi strani, zagotavljajo maksimalne zmogljivosti glede varnosti pri temperaturah nad +7 ° C. Njihova gumena zmes in dezen na tekalni površini omogočata dober oprijem in vodljivost tako na suhi, kot na mokri cesti – pri toplejšem vremenu, ob tem pa nudijo višjo raven življenjske dobe, boljši izkoristek goriva in udobje.

Še zadnji nasvet za potovanje

Če se odločate za zimske pnevmatike, vsekakor montirajte štiri – na vsa kolesa, da zagotovite stabilnost vašega vozila.

VEČ NASVETOV

Naši nasveti za zimske pnevmatike

Lahko vse leto vozim z zimskimi pnevmatikami?
Lahko vse leto vozim z zimskimi pnevmatikami?

Poletje se hitro bliža, vi pa še vedno vozite z zimskimi pnevmatikami. Kakšne so nevarnosti vožnje z zimskimi pnevmatikami poleti? Spoznajte jih v Michelinovih nasvetih.

Več o tem
Celoletne pnevmatike
Celoletne pnevmatike

Spoznajte razliko med celoletnimi pnevmatikami in pnevmatiko Michelin CrossClimate, prvo letno pnevmatiko s certifikatom za zimske razmere (3 PMSF).

Več o tem

Več nasvetov in video

Nasveti za opremo vašega vozila in vožnjo pozimi
Vsi naši nasveti za zimsko vožnjo
Nasveti za boljšo uporabo zimskih pnevmatik
Vse o zimskih pnevmatikah
Moja zima z Michelinom Za vašo varnost pozimi

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA VAŠ AVTO

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader