avto edito kako se popravi moje pnevmatike namigi in nasveti

Imam prazno ali mehko pnevmatiko

Simptom: prazna guma

avto edito infografika prazne pnevmatike namigi in nasveti

Diagnostika: Poškodba pnevmatike, ki zahteva popravilo

  • Večino prebojev ali lukenj, ki jih povzročijo žeblji, ali zarez do 6 mm, ki se nahaja le na profilu, lahko popravi strokovnjak za pnevmatike  z uporabo v industriji pnevmatik odobrenih postopkov.
  • Popravilo pnevmatike na kolesu, samo s čepom ni zanesljivo in je nevarno, ker je po preboju potrebno pnevmatiko pregledati z notranje strani.

 

Rešitev:

  • Pravilno popravilo radialne pnevmatike (večina pnevmatik) vključuje vstavitev gumijaste zaplate na notranji strani pnevmatike in gumijastega polnila v luknjo.
  • Ne poskušajte popraviti predrtih pnevmatik, če je luknja večja od 6,35 mm če je luknja večja od 6,35 mm, ali kakršnega koli predrtja bočnice. Prav tako ne dajajte v popravilo pnevmatik, ki so obrabljene bolj kakor do 1,6 mm globine profila.
  • Zamenjajte poškodovano pnevmatiko z rezervno pnevmatiko - vendar najprej na bočnici preverite vrednost ustreznega tlaka, omejitve glede hitrosti in prevoženih kilometrov.  Peljite vaše vozilo na pregled k strokovnjaku za pnevmatike.

Simptom: mehke pnevmatike

Diagnostika: Prenizek tlak v pnevmatiki

  • Zmanjša življenjsko profila tekalne plasti zaradi prekomerne obrabe na zunanjih robovih (ali ramenih)  pnevmatike
  • Ustvarja prekomerno segrevanje in s tem zmanjša trpežnost pnevmatike, zato lahko pride do poškodbe pnevmatike
  • Zaradi povečanega kotalnega upora se poslabša izkoristek goriva

 

Rešitev:

Povišajte tlak v vaši pnevmatiki, da dosežete ustrezno vrednost (bar: kot je izmerjena z merilnikom zračnega tlaka).

Ustrezen zračni tlak je naveden v priročniku za uporabo vozila, priporočene vrednosti bar so navedene tudi na nalepki vaših vrat.

avto edito mehke pnevmatike namigi in nasveti
Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče