header

Lestvica najboljših zimskih pnevmatik 

Namigi & nasveti za pnevmatike za osebna, SUV in lahka tovorna vozila

Zimske pnevmatike so posebej zasnovane za varno vožnjo pri temperaturah pod 7°C, ne glede na to, ali je cesta zasnežena ali ne.

Katere so najboljše zimske gume za vaš avto? V tem članku MICHELIN predstavlja svoje najboljše zimske pnevmatike in za vsako od njih tudi mnenja neodvisnih preizkuševalcev pnevmatik po testiranju njihove zmogljivosti v zimskih razmerah.

S pomočjo oznake 3PMSF prepoznate dobro zimsko pnevmatiko

Oznaka 3PMSF pomeni, da pnevmatika zagotavlja varnost in mobilnost na snegu.

To oznako izda certificirani laboratorij po testiranju pnevmatike po standardizirani in regulativni metodi; pnevmatika izpolnjuje zahtevano raven zmogljivosti za varnost in mobilnost na snegu.

Ta oznaka postopoma postaja standard za prepoznavanje dobre zimske pnevmatike.

Simbol 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake - 3 vrhovi gora s snežinko) je zlahka prepoznaven: snežinka, obdana s tremi gorskimi vrhovi. V skladu s predpisi jo sistematično spremlja logotip M+S na bočnici zimske pnevmatike.

Vsaka od spodaj prikazanih pnevmatik ima oznako 3PMSF.

MICHELIN Alpin 6

Zimska cestna pnevmatika MICHELIN Alpin 6 zagotavlja zelo visoko stopnjo varnosti, ki traja v zahtevnih zimskih razmerah.

 • #1 pri zaviranju in oprijemu na snegu, ko je pnevmatika obrabljena
 • Zelo dobra varnost, ki traja v zahtevnih zimskih razmerah (3PMSF)
 • Zelo dolga življenjska doba
 • Inovativni indikator obrabe tekalne plast

 

MICHELIN Alpin 6 - priznanja

Pnevmatika MICHELIN Alpin 6 se je 8-krat povzpela na stopničke na najpomembnejših evropskih testih pnevmatik.

Leta 2021 jo je ADAC v primerjalnem testu 18 zimskih pnevmatik 225/50 R17 in 16 pnevmatik 195/65 R16 ocenil z »Dobro«, AUTO BILD pa z oceno »Zgledno« v primerjalnem testu 50 zimskih pnevmatik 205/55 R16 .

Leta 2020 je ADAC MICHELIN Alpin 6 ocenil z oceno »Dobro« (primerjalni test 15 zimskih pnevmatik 205/55 R16) in z oceno »Zelo dobro« s strani Auto Motor Sport (primerjalni test 10 zimskih pnevmatik 225/50 R17). )

Zelo uravnotežena pnevmatika, zelo dobra raven življenjske dobe, dobra na suhih, mokrih cestah in na snegu,” je dejal ADAC leta 2020 in navedel tudi: “Michelin Alpin 6 izkazuje najmanjšo obrabo.

Leta 2019 je MICHELIN Alpin 6 prejel oceno "zgledno" pri AUTO BILD (primerjalni test na 53 zimskih pnevmatik 225/45 R17)

Zimska pnevmatika MICHELIN Alpin 6 

Zimska pnevmatika MICHELIN Pilot Alpin 5 zagotavlja visoko raven zaviranja in natančnosti vožnje za visoko zmogljiva vozila, ki se soočajo z zimskimi razmerami.

 • Zelo dober nadzor in natančnost vožnje na mokrih cestah in v snežnih razmerah (3PMSF)
 • Krajša zavorna pot za varno vožnjo pozimi
 • Ena izmed vodilnih zimskih pnevmatik glede dolge življenjske dobe in nižje porabe goriva


Pnevmatika MICHELIN Pilot Alpin 5 se je na 6 najpomembnejših evropskih testih pnevmatik 6-krat povzpela na stopničke.

MICHELIN Pilot Alpin 5 - nagrade

V letu 2021 je bila pnevmatika MICHELIN Pilot Alpin 5 pri Tyre Reviews na primerjalnem testu na 9 zimskih pnevmatikah 225/40 R18 zmagovalka testa, zmagovalka testa AUTO BILD na testu športnih avtomobilov na primerjalnem testu 12 zimskih pnevmatik 225/45 R18 – 245/40 R18 in zmagovalka testa SPORT AUTO na primerjalnem testu na 6 zimskih pnevmatikah 255/40 R18.

Najboljše-top in s tem zmagovalke testa so Michelinove 18-palčne zimske pnevmatike Pilot Alpin 5. Samo te združujejo kratke zavorne poti in najboljšo zmogljivost na snegu z močnim zaviranjem in uravnoteženo vozno dinamiko na suhih cestah,” so povedali pri SPORT AUTO.


Leta 2020 je pnevmatika MICHELIN Pilot Alpin 5 zmagala na testu ADAC, na primerjalnem testu 13 zimskih pnevmatik 235/55 R17 je dobila je oceno "dobro", je zmagovalec testa z oceno "zgledno" in "Eko-prvak" na primerjalnem testu 51 zimskih pnevmatik 245/45 R18 AUTO BILD.

Zmagovalec testa s prepričljivo primernostjo za sneg, dinamičnimi lastnostmi na mokrem in suhem, kratkimi zavornimi potmi, zelo dobrim številom prevoženih kilometrov, dobrim razmerjem med ceno in zmogljivostjo,« je leta 2020 zapisal AUTO BILD.

"Zelo uravnotežena pnevmatika. Najboljša uvrstitev na suhem in snegu,« je dejal ADAC leta 2020.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

 Zimska pnevmatika MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV je zasnovana za varnost in visoko zmogljivost na vseh zimskih cestnih površinah.

 • Nadzor in natančnost vožnje na snegu
 • Odlično zaviranje na snegu (3PMSF)
 • Odličen oprijem na snegu za lahkotno mobilnost pozimi
 • Ojačana bočnica za robustnost SUV in najdaljšo življenjsko dobo


Pnevmatika MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV je bila 2-krat na stopničkah, na 2 najpomembnejših evropskih testih pnevmatik.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV - priznanja

Leta 2021 je pnevmatika MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV zmagala na testu AUTO BILD allrad, na primerjalnem testu 10 zimskih pnevmatik 235/55 R18 in prejela oceno zelo priporočljivo s strani AUTO ZEITUNG na primerjalnem testu 10 zimskih pnevmatik 235/55 R18.

Sneg je njena posebnost, a Pilot Alpin 5 ponuja tudi izjemno visoke varnostne rezerve," so dejali pri Auto Zeitung.

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče