pilot sport 4 suv fr

KAKO SO PNEVMATIKE POVEZANE S SVOJIM EKOSISTEMOM, ZAHVALJUJOČ RFID

RFID (Radio-frekvenčna identifikacija) je tehnologija, ki uporablja radijsko frekvenco za pomnjenje, shranjevanje in snemanje podatkov na napravi ter za oddaljeno pridobivanje le-teh.

Ta tehnologija, vgrajena v pnevmatike v fazi načrtovanja, zagotavlja zanesljivo identifikacijo: edinstven identifikator, ki ga ni mogoče ponarediti in ga je mogoče prebrati ne glede na stanje pnevmatike, vse do recikliranja.

Kakšne so prednosti RFID?

Tehnologija RFID izboljšuje sledljivost, učinkovitost in varnost skozi celotno življenjsko dobo pnevmatik, vključno z recikliranjem. Zdaj je priznana kot tržni standard.

RFID omogoča tudi boljše upravljanje garancij in reklamacij, optimizirano spremljanje pnevmatik, zlasti med menjavo letnih/zimskih pnevmatik. Izboljša se tudi spremljanje in predvidljivo vzdrževanje vozil.

RFID je že prisoten na pnevmatikah za tovorna vozila in v motošportu, naša želja je, da se do leta 2024 tehnologijo RFID integrira  na vse pnevmatike za lahka tovorna vozila MICHELIN.

Kako deluje tehnologija RFID?

Odkrijte, kako RFID podpira pnevmatiko skozi njen življenjski cikel: od proizvodnje do recikliranja.

What is RFID? Why RFID in tires?

Prednosti RFID

microsoftteams image 26

Umirjenost in varnost

Ta tehnologija vam bo, zahvaljujoč ključnim informacijam: znamka, model, velikost, identifikacijska številka …, v prihodnosti omogočala boljše spremljanje vaših pnevmatik. Tako boste lahko še naprej varno vozili.

Izboljšano spremljanje in vzdrževanje pnevmatik

Zahvaljujoč informacijam, ki jih zagotavlja tehnologija RFID, bo vaš prodajalec avtomobilov lahko izboljšal vzdrževanje vaših pnevmatik in bolje upravljal njihovo menjavo (na primer zimske/pnevmatike).

microsoftteams image 30
microsoftteams image 27

Več garancij

In če morate uveljavljati garancijski zahtevek, lahko svojo pnevmatiko preprosto in hitro prepoznate ter poskrbite za njeno zamenjavo.

Zaščita

Potem ko so podatki RFID med postopkom izdelave pnevmatik šifrirani, so zaklenjeni.
Tehnologija sledljivosti je robustna, tako da lažje kljubuje kraji in ponarejanju, prav tako je odporna proti poškodbam, staranju in vremenskim razmeram

microsoftteams image 28

Pogosto zastavljena vprašanja

Katere informacije so kodirane v oznaki RFID pnevmatike?

Oznaka pnevmatike RFID vsebuje edinstven identifikator pnevmatike. To je izvirni edinstveni identifikator pnevmatike, ki temelji na formatu SGTIN-96, ki vključuje številko predpone podjetja, kodo artikla in edinstveno serijsko številko proizvodnje. Oznake RFID, vstavljene v pnevmatike MICHELIN, so v skladu z mednarodnimi standardi ISO 20909 in ISO 20910.

Katere informacije so dostopne, zahvaljujoč RFID, ki je vstavljen v pnevmatike MICHELIN?

RFID skener, ki prebere v pnevmatiko vdelano oznako RFID, samodejno dostopa do komercialne oznake pnevmatike (velikost, znamka, program). To je osnovna standardna storitev, ki jo nudi industrija pnevmatik. Vse druge informacije v zvezi z RFID pnevmatike so predmet predhodnega dovoljenja uporabnika pnevmatike.

Kakšna je vloga RFID v pnevmatikah MICHELIN?

RFID v pnevmatikah MICHELIN omogoča identifikacijo, ki ga je treba izpolnjevati skozi celotno življenjsko dobo pnevmatike. To pomeni, da je mogoče razviti storitve za izboljšanje produktivnosti, okolijskega vpliva prometa, izkušenj uporabnikov, vključno z varnostjo voznikov, in recikliranjem pnevmatik ob koncu njihove življenjske dobe.

Ali so moji osebni podatki povezani z informacijami, ki jih vsebuje oznaka RFID?

Edinstveni identifikator, povezan z oznako RFID v pnevmatiki, ne more omogočiti dostopa do osebnih podatkov brez privolitve zadevne osebe. Ti podatki so primerljivi s serijsko številko, specifično za pnevmatiko.

Kdo lahko prebere informacije, ki jih vsebuje RFID mojih pnevmatik?

Vsakdo, ki ima optični bralnik, povezan API in ga je uporabnik pooblastil za zbiranje informacij o njih.

Ali je mogoče RFID v pnevmatikah MICHELIN deaktivirati?

Identifikatorja pnevmatike, ki je vstavljen v pnevmatiko,  ni mogoče spremeniti in oznake ni mogoče deaktivirati, ne da bi poškodovali pnevmatiko. Zato deaktiviranje RFID ni mogoče.

Kako vem, da pnevmatike MICHELIN mojega vozila vsebujejo RFID?

Da bi lahko odgovorili na to vprašanje, potrebujemo določene informacije, ki jih lahko najdete neposredno na pnevmatiki, s katero je opremljen vaš avto. Če želite izvedeti več o tem, vas vabimo, da nas kontaktirate preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Če imate kakršna koli vprašanja o RFID, se lahko obrnete na službo za uporabnike.

Če želite dobiti najboljši možni odgovor, izpolnite spodnji obrazec

*obvezne informacije

RFID
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid

Če želite izvedeti, kako Michelin uporablja in obdeluje podatke, ki jih posredujete, si oglejte naš pravilnik o zasebnosti.

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče