marked tyre

Označene pnevmatike, ki jih je razvil Michelin

Namigi & nasveti za pnevmatike za osebna, SUV in lahka tovorna vozila

Pri Michelinu verjamemo, da je tesno sodelovanje s proizvajalci avtomobilov bistveno, ko gre za razvoj visokozmogljivih pnevmatik. Naši inženirji s svojim strokovnim znanjem izberejo najboljše tehnologije in materiale glede na značilnosti vsakega modela avtomobila, s čimer zagotavljajo vrhunsko zmogljivost in udobje vožnje ter resnično edinstveno izkušnjo vožnje!

Zakaj Michelin razvija označene pnevmatike?

Vsak model avtomobila ima svoje posebne značilnosti. Njegova teža, moč in razporeditev motorja neposredno vplivajo na izbiro pnevmatik, zato proizvajalci avtomobilov zahtevajo pnevmatike, ki upoštevajo te vidike. Michelinovi inženirji tesno sodelujejo s svojimi kolegi pri znamkah, kot so Mercedes-AMG, Porsche, Tesla ali BMW, da oblikujejo pnevmatike, ki ustrezajo posebnim potrebam vsake znamke. Po izčrpnem postopku testiranja in natančnih nastavitev, je vsaka pnevmatika označena kot funkcija zadevnega proizvajalca avtomobila in nameščena na model, za katerega je bila zasnovana.

marked tyre

Oznaka M01 na tej pnevmatiki pomeni, da je bila zasnovana za znamko Mercedes-AMG. Preberite več o oznakah pnevmatik.

Oznake pnevmatik originalne opreme, označene pnevmatike, odobrene pnevmatike, odobrene pnevmatike za vrsto, homologirane pnevmatike ... Kaj pomenijo ti različni izrazi?

Kaj so pnevmatike OE (originalna oprema)?

OE (originalna oprema) pnevmatike so pnevmatike, ki so nameščene na avtomobil v času njegove izdelave.

Are marked tyres necessarily approved by individual car manufacturers?

Označene pnevmatike so posledica posebnega povpraševanja posameznih proizvajalcev avtomobilov. Kažejo na dejstvo, da je bila posebna pozornost namenjena paketu pnevmatik in modelov, da bi zagotovili raven zmogljivosti, ki jo pričakujejo lastniki. Na primer, pnevmatike MICHELIN z oznako 'N' so zasnovane posebej za Porscheje, pnevmatike z oznako 'K' so zasnovane za Ferrarije in pnevmatike z oznako 'T' so zasnovane za Tesle.

Označene pnevmatike, zasnovane za različne modele avtomobilov, so plod raziskav, ki so jih skupaj opravili inženirji MICHELINA in njihovi kolegi pri zadevnem proizvajalcu avtomobilov. Porsche je na primer odobril pnevmatike z oznako 'N'. Označene pnevmatike je torej odobril zadevni proizvajalec

Ali obstaja razlika med pnevmatiko, ki jo je odobril proizvajalec avtomobilov, in homologirano pnevmatiko?

Vse pnevmatike morajo biti v skladu z zakonodajo države ali regije, kjer se prodajajo. To ni isto kot pnevmatika, ki jo odobri posamezni proizvajalec avtomobilov, saj to ni obvezen postopek.

TABELA ZA OZNAČEVANJE OE

2024 05 b2c 4w michelin oem table 1 web
2024 05 b2c 4w michelin oem table 2 web

Vse, kar morate vedeti o označenih pnevmatikah…

Pnevmatike z oznako MICHELIN so posebej oblikovali Michelinovi inženirji v tesnem sodelovanju z zadevnim proizvajalcem avtomobilov. Označene pnevmatike vključujejo DNK posameznih znamk in modelov v odvisnosti od opisa zmogljivosti in zahtev, ki jih določi vsak proizvajalec. Namestitev pnevmatik, ki jih je odobril proizvajalec, zagotavlja optimalno izkušnjo vožnje, od vrhunske vodljivosti in udobja pri vožnji do zmanjšanega hrupa in še več užitka za volanom.

Označene pnevmatike so znak, da izpolnjujejo vse zahteve proizvajalca avtomobilov. Pomembno je vedeti, da so vse pnevmatike OE odobrene s strani proizvajalcev, ki jih namestijo. Pri zamenjavi je zato pomembno, da izberete prav tisto pnevmatiko, ki jo je odobril proizvajalec avtomobila.

Proizvajalci avtomobilov izbirajo pnevmatike MICHELIN

Pnevmatike MICHELIN, ki podirajo rekorde

Pnevmatike kot edina stična točka med avtomobilom in cesto igrajo temeljno vlogo pri vsakem poskusu vzpostavitve novega rekorda.

Septembra 2019 je Bugatti Chiron, opremljen s pnevmatikami MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R, ki so se popolnoma ujemale z njegovimi specifičnimi lastnostmi, dosegel nov hitrostni rekord 490,484 km/h.

bugatti

Pnevmatike MICHELIN so prispevale k številnim rekordom krogov okoli 20.832-kilometrske zanke Nordschleife Nürburgringa v Nemčiji:
Avgusta 2020 je Porsche Panamera, opremljen s pnevmatikami MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ND0, razvitimi posebej za ta model, prevozil krog v samo 7 minutah in 29,81 sekunde!

porsche

Novembra 2020 je Mercedes-AMG GT Black Series - najmočnejši avtomobil nemškega proizvajalca, opremljen s pnevmatikami MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R MO1A, postavil nov rekord kroga 6 minut in 48,047 sekund!

mercedes black series

Pnevmatike jutri

Novembra 2020 je Mercedes-AMG GT Black Series - najmočnejši avtomobil nemškega proizvajalca, opremljen s pnevmatikami MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R MO1A, postavil nov rekord kroga 6 minut in 48,047 sekund!

microsoftteams image 14

Kje lahko kupim pnevmatike z oznako proizvajalca?

Pnevmatike, ki jih je odobril proizvajalec avtomobilov za vaš model, lahko kupite na specializiranih spletnih mestih in v trgovinah.

banner dealer locator

Poiščite trgovino s pnevmatikami blizu vas v sekundah

Išči po
Naslov, mesto ali poštna številka
Avtomobil
  • Avtomobil
  • Motorno kolo
Ugotovi mojo lokacijo
Išči

Potrebujete pomoč ali imate vprašanje o pnevmatikah, odobrenih za vaš model?

Pogovorite se z MICHELINOVIM strokovnjakom. Popolnoma usposobljeni so, da vam svetujejo glede na vaše potrebe, vaš profil voznika in značilnosti vašega avtomobila.

Kontaktiraj nas MICHELIN Tyres Expert | MICHELIN Tyres

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče