reifenpannenspray 65001 anwendung am reifen

Kako se uporablja telsnilna masa za avtomobilske pnevmatike?

Namigi & nasveti za pnevmatike za osebna, SUV in lahka tovorna vozila

Ne pozabite, da je razpršilo za tesnilno maso avtomobilskih pnevmatik, tako kot druge oblike popravil predrtja, začasna rešitev in ni priporočljiv za vožnjo na dolge razdalje. Če so vaše pnevmatike poškodovane, čim prej poiščite strokovno mnenje.

Tukaj si lahko preberete vse, kar morate vedeti o razpršilu za tesnilno maso za avtomobilske pnevmatike, kako ga uporabljati, kakšne so prednosti in kako daleč in kako hitro lahko vozite po uporabi.

Kaj je razpršilo za tesnilno maso za avtomobilske pnevmatike?

Od vožnje čez žebelj do nenadne razpoke v gumi, zlahka pride do nepričakovanega predrtja avtomobilske pnevmatike. Ali ste vedeli, da razen zamenjave pnevmatiko z rezervno, obstaja preprost način za začasno popravilo predrtja - lahko vrnete na ceste in se odpeljete do servisne delavnice, kjer bo pnevmatiko pregledal strokovnjak?

Tesnilna masa za pnevmatike, znana tudi kot zvar za pnevmatike, je priljubljena rešitev za začasno popravilo predrtja, razpršilo za zaustavitev puščanja, ki ga pogosto uporabljajo proizvajalci avtomobilov in ga zdaj vključujejo poleg rezervne pnevmatike ali namesto nje.

Vedeti moramo, da nekateri proizvajalci pnevmatik ponujajo pnevmatike s tesnilno maso pred predrtjem, ki se vbrizga neposredno v pnevmatiko, preden pride do predrtja, kot je Michelinova tehnologija Selfseal [povezava do strani]. Samodejno zatesni luknjo, prepreči uhajanje zraka in vzdržuje tlak, tako da lahko nadaljujete z vožnjo.

Tesnilna masa za pnevmatike je na voljo v razpršilu, ki pomaga zapreti  odprtino, skozi katero v primeru predrtja uhaja zrak iz pnevmatike. Razpršilo za tesnilno maso za avtomobilske pnevmatike je zasnovano za uporabo po predrtju. V pnevmatiko se vbrizga skozi ventil, nato pa, ko se strdi, lahko ponovno napolnite pnevmatiko z zrakom in začasno nadaljujete z vožnjo.

Zakaj je razpršilo za tesnilno maso za pnevmatike koristno?

Kot ena najpreprostejših in najbolj dostopnih oblik začasnega popravila predrtja avtomobila je to razpršilo za preprečevanje puščanja uporaben izdelek za vsakogar v svojem avtomobilu. Tudi če bi ga morali uporabljati le na kratki razdalji, vam lahko pomaga premakniti avto na varnejše mesto po poškodbi in je koristna začasna alternativa, če nimate pri roki rezervne pnevmatike.

map search desktop

Poiščite trgovino s pnevmatikami blizu vas v sekundah

Išči po
Naslov, mesto ali poštna številka
Avtomobil
  • Avtomobil
  • Motorno kolo
Ugotovi mojo lokacijo
Išči

Kje lahko kupite razpršilo za tesnilno maso pnevmatik?

Razpršilo za zatesnitev predorov  je izjemno dostopno in se prodaja na številnih mestih, tudi v servisnih delavnicah in v spletni prodaji.

Kako uporabljati razpršilo za tesnilno maso pnevmatik?

Razpršilo za zaustavitev puščanja je običajno v aerosolni pločevinki pod tlakom in se nanese skozi ventil pnevmatik s kompresorjem. Če ga želite uporabiti, sledite navodilom na razpršilki, kot je priporočeno.

Čeprav je pršilo za tesnjenje puščanja zraka iz pnevmatik običajno enostavno za uporabo, je pomembno, da se izvaja na varnem mestu. Avto parkirajte na varnem mestu, kjer ni prometa ali drugih nevarnosti in preden namestite varnostni trikotnik, oblecite dobro vidna oblačila, da opozorite druge voznike, da ste na cesti. Ko je tesnilna masa dodana in strjena, preverite tlak v pnevmatikah, kadar koli je to mogoče.

237a1702 tyre sealant

Koliko tesnilne mase za pnevmatike morate uporabiti?

Običajno je ena pločevinka tesnilne mase predvidena za en nanos in je ni mogoče ponovno uporabiti. Za dosego ustrezne ravni tlaka je treba aerosol popolnoma izprazniti v pnevmatiko, ki jo je treba popraviti. Na splošno se tekočina proti predrtju posuši v tubi in naredi razpršilno posodo neuporabno, če še vedno vsebuje malo tekočine.

Ko boste tesnilno maso porabili, je ne pozabite zamenjati z novo, če vas bodo v prihodnosti ujeli in preverite datum poteka roka uporabe, če je od nakupa minilo že nekaj časa.

Kako hitro lahko vozite s tesnilno maso za avtomobilske pnevmatike?

Razpršilo za tesnjenje puščanja je le začasna rešitev in ga ne smete uporabljati za vožnjo na dolge razdalje ali pri visokih hitrostih, ne da bi vaše pnevmatike pred tem preveril strokovnjak.

Ali naj po uporabi tesnilne mase za avtomobilske pnevmatike pnevmatiko zamenjam?

 Priporočljivo je, da vašo pnevmatiko pregleda strokovnjak. Če ste vozili s prazno gumo, je lahko poškodovana. Strokovnjak se bo lahko odločil, ali je treba pnevmatiko zamenjati.

Katere druge rešitve proti predrtju so na voljo?

Razpršilo za zaustavitev puščanja je ena od številnih rešitev za ravnanje s prazno pnevmatiko. Podajamo pregled nekaterih alternativ, ki so na voljo:

- Zamenjava predrte pnevmatike z rezervno pnevmatiko.
- Uporaba pnevmatik Run-Flat (praznovozne pnevmatike), ki so posebej zasnovane tako, da se ob predrtju uprejo učinkom deflacije, tako da lahko nadaljujete z vožnjo do servisne delavnice ali poiščete strokovno pomoč.
- Uporaba pnevmatik z vgrajeno tehnologijo tesnil, kot je MICHELIN Selfseal, da preprečite predrtje in se začasno zaščitite na cestah, pred zamenjavo poškodovane pnevmatike.

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče