4w 483 tire michelin e primacy en product in context 1 nosignature 16 slash 9

Kako izbrati prave pnevmatike za električne avtomobile

Namigi & nasveti za pnevmatike za osebna, SUV in lahka tovorna vozila

Ko gre za menjavo pnevmatik na električnem vozilu, je pomembno razumeti razlike med pnevmatikami za električne avtomobile in tistimi, ki so zasnovane za vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem. Odkrijte, kakšno delo se skriva za pnevmatikami za električne avtomobile in kako je za to črno gumijasto zunanjostjo veliko več, kot bi lahko pričakovali.

Ali so pnevmatike za električne avtomobile enake kot za avtomobile z notranjim izgorevanjem?

Električna vozila in tradicionalni motorji z notranjim zgorevanjem (ICE) so morda videti enaki, včasih so lahko celo opremljeni z enakimi pnevmatikami! Kljub temu je Michelin, da bi čim bolj izkoristili prednosti električnih avtomobilov, razvil pnevmatike, ki so namenjene izključno električnim avtomobilom. Upoštevajte, da za električna vozila primeren kateri koli naš program pnevmatik, čeprav sta za električna vozila posebej zasnovani pnevmatiki MICHELIN Pilot Sport EV in MICHELIN e.Primacy.

Pri električnem vozilu, ki je opremljeno z pnevmatikami, ki so zanj oblikovane, najbolj pritegneta doseg baterije in ohranjanje tišine v notranjosti. Poleg tega, takoj ko pritisnete na plin, dosežete 100 % moč vozila, medtem ko se pri vozilu z notranjim izgorevanjem motor poganja postopoma. To pomeni, da je prenos teže veliko intenzivnejši kot pri vozilu z notranjim izgorevanjem.

Te razlike med električnim in avtomobilom na notranje izgorevanje vplivajo  na zasnovo pnevmatik. Pri Michelinu pnevmatike za električne avtomobile načrtujemo drugače, da optimiziramo zmogljivost električnih vozil. Razpon akumulatorja, tišina v kabini in življenjska doba pnevmatik so optimizirani, hkrati pa ohranjajo visoko raven varnosti in užitka v vožnji vašega električnega avtomobila.

Ali so pnevmatike za električne avtomobile enake za vse vrste avtomobilov?

4w 461 tire michelin crossclimate 2 en us product in context dry no signature 16 slash 9

Tako kot pri vozilu s pogonom na notranje izgorevanje, tudi pri električnih vozilih ni možnosti ene pnevmatike za vse. Vse je odvisno od namena uporabe avtomobila, saj Michelin oblikuje pnevmatike glede na to, kako se bodo uporabljale. Pnevmatika se mora, tako kot vse vrste avtomobilov, odzvati na različne zahteve voznikov.

Pričakovanja voznika športnega avtomobila, na primer, se razlikujejo od pričakovanja voznika mestnega avtomobila. Vozniki športnega vozila, ki kupijo športni avto, da ob obračanju krmila dobro začutijo odziv vozila, želijo visoko raven natančnosti pri krmilu. To je užitek v vožnji, ki ga iščejo. Pnevmatike za športne avtomobile na električni pogon morajo torej združevati tako posebnosti električnega vozila kot natančnost vožnje.

Izzivi za električno športno pnevmatiko

Doseganje tega občutka s pnevmatiko za športni avtomobil vključuje veliko raziskav in razvoja. Mehka, neodzivna pnevmatika, ki se ne odziva tako dobro kot vozilo, vpliva na celotno izkušnjo, voznik pa izgubi številne prednosti športne narave avtomobila, zato je potrebna pnevmatika za športni avtomobil, posebno zasnovana za električno vozilo.

Električni športni avtomobili imajo močan električni motor, ki zagotavlja takojšen navor in hitre pospeške. Za podporo teh motorjev morate imeti močno baterijo, kar ima za posledico težo. 400 kg je povprečna teža baterije v električnem športnem avtomobilu. S to količino teže in moči boste morali imeti odličen nadzor nad avtomobilom in paziti, da ohranite avtonomijo baterije, ki se bo zaradi te dodatne obremenitve zmanjšala. Izziv je torej predvsem v doseganju natančnega ravnovesja med nadzorom in avtonomijo, povezano z dodatno maso.

 Kako veste, katere pnevmatike namestiti na vaš električni avto?

Pnevmatika MICHELIN Pilot Sport EV je bila zasnovana tako, da izpolnjuje zelo specifične lastnosti zmogljivosti, ki jih zahtevajo električna športna vozila.

Pnevmatike MICHELIN Pilot Sport EV so inovativne - s povečano togostjo v ovinkih, da ohranijo občutke upravljanja na ravni vozila z notranjim zgorevanjem, s 15 % večjo togostjo v ovinkih (1), ki kompenzira povečanje mase.
MICHELIN Pilot Sport EV ponuja tudi 60 km dodatnega dosega (2), medtem ko za 20 % zmanjša zaznano raven hrupa (3), da poveča vaš užitek v vožnji za dlje časa.

MICHELIN Pilot Sport EV tire: Electrified road control, made to last | Michelin

liv mich eprimacy close up master v03 njo 2

Za mestne avtomobile ter druga vrhunska in vozila srednjega razreda se odločite za pnevmatike MICHELIN e.Primacy, prve okolju prijazne pnevmatike pnevmatike znamke Michelin. Pnevmatika MICHELIN e.Primacy je pomemben korak v napredku okolju prijaznih pnevmatik. MICHELIN e.Primacy je vrhunska pnevmatika, z najboljšo oceno glede kotalnega upora na tržišču. (4)(5).

Pri električnih vozilih lahko pnevmatika MICHELIN E.Primacy poveča doseg baterije do 7 %(6). Poleg vseh teh lastnosti tudi pri drugih zmogljivostih, kot sta oprijem na mokri podlagi in dolga življenjska doba, še vedno dosega visoke standarde (7)(8), ki ponujajo visoko raven varnosti.

Michelin razvija pnevmatike s posebnimi oznakami tudi v sodelovanju s proizvajalci električnih vozil, kot so Mercedes-AMG, Porsche, Tesla. Posebna oznaka na pnevmatiki pomeni, da so izpolnjene vse zahteve proizvajalca avtomobilov, to velja tudi za pnevmatike za električne avtomobile.

Michelin prilagaja širok nabor pnevmatik za proizvajalce električnih avtomobilov. Prepoznate jih lahko po oznaki pnevmatike na bočnici.

New MICHELIN e.PRIMACY Tyre - Eco-responsible, made to last

PRAVNA OBVESTILA

MICHELIN Pilot Sport EV

(1) Interna študija togosti v ovinkih, izvedena na stroju v oktobru 2020, z dimenzijo 255/45 R19; primerjava pnevmatik MICHELIN Pilot Sport EV in MICHELIN Pilot Sport 4 SUV.

(2) boljši doseg baterije za interno raziskavo kotalnega upora HP EV, izvedeno v oktobru 2020, z dimenzijo 255/45 R19; primerjava pnevmatik MICHELIN Pilot Sport EV (6,7 kg/t) v primerjavi s SUV MICHELIN Pilot Sport 4 (8,8 kg/t) . Pri električnem vozilu z maso 2151 kg z avtonomijo 540 km ta vrzel 2,1 kg/t pripelje do povečanja avtonomije več kot 60 km ali več kot 10 % začetnega dosega.

(3) - motnje hrupa - Merjenje notranjega hrupa, opravljeno leta 2016 z dimenzijo pnevmatik 245/45 R19 na vozilu  KIA Cadenza. Raven hrupa, izmerjena v območju "170-230Hz". Rezultati se lahko razlikujejo glede na vozilo, dimenzijo in program pnevmatik, hitrost in razmere na cesti.

 

MICHELIN e·Primacy

(4) Preizkus kotalnega upora - Preskusi kotalnega upora, ki jih je na stroju opravila inštitucija Applus Idiada, na Michelinovo zahtevo, z dimenzijo pnevmatike 205/55 R16 91V v juniju (na novi) in avgustu (na 2 mm obrušeni) 2020; primerjava MICHELIN e.PRIMACY ( novo: 5,58 kg/t in obrabljeno: 5,13 kg/t) ter MICHELIN PRIMACY 4 (novo: 7,74 kg/t in obrabljeno: 6,25 kg/t) ; BRIDGESTONE TURANZA T005 (novo: 7,17 kg/t in obrabljeno: 5,81 kg/t) ; CONTINENTAL ECOCONTACT 6 (novo: 6,39 kg/t & nošeno: 5,49 kg/t) ; CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 (novo: 8,93 kg/t in obrabljeno: 6,94 kg/t) ; DUNLOP BLURESPONSE (novo: 7,97 kg/t & obrabljeno: 5,54 kg/t) ; GOODYEAR EFFICIENT GRIP 2 (novo: 7,01 kg/t in obrabljeno: 5,38 kg/t) ; PIRELLI CINTURATO P7 BLUE (novo: 6,96 kg/t & obrabljeno: 6,30 kg/t) ; PIRELLI CINTURATO P7 (novo: 8,79 kg/t in obrabljeno: 6,97 kg/t).

 

(5) Kategorija pnevmatik MICHELIN e.PRIMACY je opredeljena kot ena izmed vrhunskih letnih pnevmatik, kot so blagovne znamke CONTINENTAL, GOODYEAR, BRIDGESTONE, PIRELLI, DUNLOP, in ki niso namenjene uporabi originalne opreme (tj. niso zasnovane za doseganje ciljev specifičnih proizvajalcev avtomobilov), ampak pnevmatike, ki jih je mogoče kupiti pri prodajalcih.

 

(6) Večji doseg akumulatorja EV in zmanjšanje izpustov CO₂ – Nova pnevmatike MICHELIN e.PRIMACY ustvari povprečno za 2 kg/t manj koralnega upora kakor konkurenčni izdelki, kar ustreza zmanjšanju porabe goriva do 0,21 l/100 km, kar ustreza zmanjšanju emisij CO₂ do 5 g  za VW Golf 7 1.5 TSI ali enakovreden dobiček do 7 % avtonomije za VW e.Golf.

 

(7) Dolga življenjska doba - Test življenjske dobe v izvedbi TESTNEGA CENTRA DEKRA, na zahtevo Michelina, junij-julij 2020, z dimenzijo 205/55  R16 91V na vozilu VW Golf 7; primerjava pnevmatik MICHELIN e.PRIMACY (100 %) s pnevmatikami MICHELIN Primacy 4 (102,1 %); Preskus življenjske dobe pnevmatik pri povprečni dejanski uporabi (D50) s 14.460 km vožnje in ekstrapolirano življenjsko dobo pri 1,6 mm ostanka profila. Zmagovalec testa ADAC letnih pnevmatik 2020 235/55 R17. Test, ki ga je ADAC opravil na vozilu Ford Kuga leta 2020. Ta test je bil izveden z dimenzijo 235/55 R17. Michelin Primacy 4 je najboljša izmed 12 preizkušenih pnevmatik glede na preizkušene lastnosti (mokro, suho, hrup, obraba, poraba goriva). Michelin Primacy 4 je zmagovalec testa z naslednjimi komentarji: "Zelo uravnoteženo z najboljšimi ocenami na mokrem, odlično nizko obrabo, zelo dobro na suhem" - Uvrščeno na 1.0 glede obrabe.

 

(8) - Oprijem na mokri podlagi - MICHELIN e.PRIMACY je ocenjen z "B" za oprijem na mokri podlagi po evropski lestvici za označevanje.

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče