r1a6 all season tyres

Celoletne pnevmatike - Ali se res lahko uporabljajo skozi vse leto?

Namigi & nasveti za pnevmatike za osebna, SUV in lahka tovorna vozila

Celoletne pnevmatike, pnevmatike za 4-sezone ali gume za vsako vreme: kakorkoli jih imenujete, govorimo o pnevmatikah, ki so kos izzivu.

Kaj sploh je celoletna pnevmatika - pnevmatika za vse letne čase?

Celoletna pnevmatika je hibridna pnevmatika, ki se lahko uporablja tako v letnih, kot tudi zimskih razmerah.

Celoletne pnevmatike združujejo tehnologijo zimskih in letnih pnevmatik , da omogočijo varno vožnjo v vseh letnih časih, na suhih in mokrih površinah in tudi v snegu.

Kljub temu, da je to v večjem delu Evrope pogosto, vožnja z letnimi pnevmatikami pozimi ni priporočljiva. Celoletne pnevmatike ponujajo varno alternativo in zagotavljajo boljšo vodljivost na cestišču ter oprijem v zahtevnih razmerah.

Tisti, ki ste navajeni dvakrat letno menjati gume – letne in zimske – si boste s prehodom na  celoletne pnevmatike poenostavili življenje in prihranil čas!

winters

Celoletne pnevmatike - Ali so primerna alternativa zimskim pnevmatikam?

Celoletne pnevmatike dosegajo dobre zmogljivosti pri temperaturah, ki se gibljejo med -10 °C do +30 °C.

tyre temp

Napis slike:
1 - Pnevmatike Nordic
2 - Zimske pnevmatike
3 - Celoletne pnevmatike (od -10°C do +30°C)
4 - Letne pnevmatike 

Zakaj je to?

Ker se guma, ki se uporablja v celoletnih pnevmatikah, lahko zelo hitro prilagodi temperaturi tal in ostane prožna tudi na zelo mrzlih cestah. V zgradbi pnevmatike so tudi lamele, kot na naših zimskih pnevmatikah, ki omogočajo zmogljivost na mokrih in zasneženih cestah.

Če živite v regijah z blagimi zimami in kjer sneži le občasno, potem je mogoče gladka in tiha vožnja s celoletnimi pnevmatiki pravilna izbira za vas. Med letom ni potrebno menjati pnevmatik, kar vam prihrani tako čas kot energijo.

Zimske pnevmatike ostajajo ultimativne pnevmatike v ekstremnih razmerah -  močan sneg in led.

3PMSF: nalepka, znak za certificirane zmogljivosti za zimske razmere

Oznaka 3PMSF (3 Peak Mountain Snow; 3 vhhovi gora s snežno zaplato) na pnevmatikah v Evropi pomeni, da je bila pnevmatika uspešna na testiranju in izpolnjuje zahtevana merila zmogljivosti na zasneženih cestah.

Vse zimske pnevmatike MICHELIN imajo oznako 3PMSF. Čeprav za celoletne pnevmatike zakon ne predpisuje, da imajo oznako 3PMSF,si je MICHELIN postavil zahtevo, da vse njihove celoletne pnevmatike opravijo test.

Ker imajo vse naše celoletne pnevmatike oznako 3PMSF, se dokazano dobro obnesejo skozi vse leto, tudi na zasneženih zimskih cestah

Oznaka 3PMSF na pnevmatiki pomeni, da je prestala zimski preizkus zmogljivosti

Program Michelin CrossClimate: kaj je to?

Kljub temu, da še ostajajo najboljša izbira za vožnjo v ekstremnem vremenu, zimske pnevmatike poleti niso tako zmogljive, še posebej kar zadeva za izkoristek goriva in zavorno pot na suhih in mokrih cestah.

Zahvaljujoč kombiniranem letno/zimskem pristopu, program MICHELIN CrossClimate izstopa od tradicionalnih celoletnih gum z unikatnim dizajnom, ki se lahko prilagodi vsaki klimi. Program CrossClimate je primeren za vsa vozila, od malih avtomobilov do limuzin, džipov in kombijev.

Kot za ostalo ponudbo, MICHELIN  tudi v družini CrossClimate zagotavlja, da  se ohrani odlična zmogljivost do zadnjega kilometra.

Če želite izvedeti več o programu Michelin CrossClimate, obiščite strani z izdelki.

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče