header

Najboljše celoletne pnevmatike za SUV

Namigi & nasveti za pnevmatike za osebna, SUV in lahka tovorna vozila

Celoletne pnevmatike nudijo v primerjavi z letnimi in zimskimi pnevmatikami nedvomne prednosti. Katere so te prednosti? Katere celoletne pnevmatike naj bi izbrali za vaš SUV? Odgovore boste našli v tem članku.

Zakaj izbrati celoletne pnevmatike za vaš SUV?

car in snow

Celeletne pnevmatike podpirajo duh mobilnosti, ki ga zagotavlja vaš SUV, saj vam ponujajo dodatne možnosti uporabe v primerjavi z letnimi ali zimskimi pnevmatikami.

Če je vaš SUV opremljen s celoletnimi pnevmatikami, lahko uživate v dobri zmogljivosti tudi na podlagi, ki ni več cesta. To pomeni, da se počutite bolj udobno in varno za volanom svojega SUV-ja, ko vozite v slabih ali nepredvidljivih vremenskih razmerah.

Prihranite čas in denar

Celoletne pnevmatike so zasnovane tako, da jih obdržimo vse leto, kar pomeni precejšen prihranek časa in denarja:

  • Ni vam treba iti v delavnico zaradi zamenjave zimskih gum z letnimi (in obratno),
  • Ni vam treba plačati montaže in uravnoteženja dvakrat letno,
  • Gum ni treba shranjevati, ko niso v uporabi.

Katere celoletne pnevmatike za vaš SUV?

Leta 2015 je Michelin predstavil s svojo ponudbo CrossClimate veliko novost pri celoletnih pnevmatikah. Uspeh te serije je še posebej pritegnil lastnike SUV-jev. 

Zaradi česa so pnevmatike MICHELIN CrossClimate tako inovativne?

Da bi zagotovili ponudbo pnevmatik za štiri sezone, so druge znamke pnevmatik zimskim pnevmatikam dodale večjo zmogljivost. Pri pnevmatikah MICHELIN CrossClimate je Michelin ubral nasprotni pristop. Začeli smo z letno pnevmatiko in jo spremenili, da je dobila zimske značilnosti.

Zakaj?

  • Ker se življenjska doba zimske pnevmatike v toplem vremenu skrajša. In menili smo, da ni razloga, da bi imela celoletna pnevmatika to isto pomanjkljivost,
  • Ker smo želeli pnevmatiko, ki se dobro obnese v mokrih in suhih razmerah za poletno uporabo, z ustreznim udobjem in lastnostmi. Ker smo želeli, da ta pnevmatika izpolnjuje naša merila za dolgo življenjsko dobo, čemur pravimo "zmogljivost, ki traja" (1)

 

Zaradi tega je naša ponudba CrossClimate tako inovativna in je prepričala toliko strank.

4w 239 tire michelin cross climate suv en us features and benefits 2 nosignature square

Celoletne pnevmatike, posebej zasnovane za SUV

picture1

MICHELIN je s ponudbo CrossClimate ustvaril novo kategorijo celoletnih pnevmatik: MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Pripona SUV pomeni, da so bile te pnevmatike zasnovane posebej za ta tip vozila.

MICHELIN CrossClimate 2 SUV v povprečju zagotavlja več kilometrov (2) v primerjavi s svojimi glavnimi tekmeci, hkrati pa ohranja najvišjo zmogljivost varnostni v vseh vremenskih razmerah(1).

Pnevmatike odlikujejo tehnologije MICHELIN EverGrip (3)(4)(5) zaviranje na suhih, mokrih ali zasneženih cestah in zgradba MaxTouch Construction za enakomerno porazdelitev na cestišču, kar zagotavlja daljšo življenjsko dobo tekalne plasti brez žrtvovanja varnosti.

Najpomembnejši aduti:

  • Pnevmatika za vse letne čase
  • Certifikat za zimsko vožnjo (3PMSF)
  • Vodilna pnevmatika pri zaviranju na suhem (6)
  • Vodilna pnevmatika v zmogljivosti na mokrem in snegu v novem in obrabljenem stanju (3)(4)(5)
  • Vodilna pnevmatika glede življenjske dobe brez žrtvovanja varnosti (1)(2)

Zmogljivosti, ki trajajo: naša garancija mobilnosti do zadnjega kilometra

Z letnimi pnevmatikami obstaja na snežni podlagi nevarnost zdrsa, kar lahko ogrozi vašo varnost. In če sedete v SUV po nepričakovanem sneženju, z vašimi letnimi pnevmatikami morda ne boste mogli z vašega parkirnega mesta .

Po drugi strani pa so zimske pnevmatike zasnovane posebej za delovanje pri nizkih temperaturah. Če jih imate poleti na SUV-ju, se njihovo obnašanje spremeni, hitreje se obrabijo, kar povzroči njihovo prezgodnjo zamenjavo.

Na naših celoletnih pnevmatikah optimiziran vzorec tekalne plasti v obliki črke V nudi dober oprijem na snegu ali zahtevnem terenu, tako pozimi kot poleti. Ta tehnologija omogoča tudi učinkovito odtekanje vode na stran na mokrih cestah. Poleg tega se naša Thermal Adaptive Compound, nova generacija zmesi tekalne plasti z večjo gostoto silicijevega dioksida in materialov saj, prilagaja nenehno spreminjajočim se temperaturam ceste, kar zagotavlja boljši oprijem v suhem, mokrem ali zasneženem vremenu.

Z drugimi besedami, če imate SUV, vam te celoletne pnevmatike nudijo brezskrbnost pri vožnji vašega vozila. Omogočajo vam vožnjo skozi vse leto, prihranili boste čas in denar, saj ne bo več sezonskih menjav pnevmatik, z izjemnim oprijemom pnevmatik boste obvladali nepredvidljive vremenske razmere.

Opomba: Če ne najdete pnevmatike MICHELIN CrossClimate 2 SUV za vašo dimenzijo, ne skrbite! Pnevmatika MICHELIN CrossClimate 2 brez pripone "SUV" bo popolnoma ustrezna za vaš SUV, če upoštevate dimenzije.

Pri Michelinu je temeljno načelo, da "zmogljivosti trajajo". To je v središču naše zasnove pnevmatik. Zagotavljamo, da naše pnevmatike ohranjajo zmogljivosti do zadnjega kilometra, tudi ob koncu svoje življenjske dobe. In to to seveda velja za naše celoletne pnevmatike.

Za vaš SUV je pomembno zagotoviti, da se ohrani varnost na najvišji možni ravni z dosledno visoko zmogljivostjo, tudi na zadnjem kilometru. In ta, zadnji kilometer je takrat, ko pnevmatika doseže zakonsko določeno globino ostanka profila - obrabe. Ko obraba pnevmatike doseže raven indikatorjev obrabe, jo je treba zamenjati.

In ker so to pnevmatike, ki jih lahko obdržite skozi vse leto, je možnost obrabe bolje izkoriščena. Nič več menjavanja zimskih/letnih gum! S kompletom pnevmatik varno vozite, dokler ne dosežete indikatorjev obrabe. Pri tej izbiri ne gre le za prihranek denarja, to je tudi korak v smeri ohranjanja okolja!

4w 239 3528704085675 tire michelin crossclimate suv 225 slash 55 r18 98v a main 6 0zoom nopad

 Optimizirana tekalna plast v obliki črke V nudi dober oprijem na težkem terenu.

Poiščite najboljše celoletne pnevmatike za vaš SUV

Find the best all-season tyres for your SUV

Pravna obvestila

(1) Ravnovesje zmogljivosti – Ravnovesje zmogljivosti, dokazano s preskusi, opravljenimi v letih 2020 in 2021, za zaviranje na suhi in mokri podlagi, z novimi in obrabljenimi, zaviranje na snegu z novimi in obrabljenimi, oprijem na snegu z novimi in obrabljenimi, življenjska doba – glejte podrobnosti preskusa v pravnih navodilih 2, 3, 4, 5, 6 - SUV MICHELIN CrossClimate 2 zaseda 8 vodilnih mest na 8 testih

(2) Življenjska doba - Preizkus življenjske dobe je izvedel TESTNI CENTER DEKRA, na zahtevo Michelina, januarja 2022, na dimenziji 235/60 R18 107V in 107W, na vozilu HYUNDAI Santa Fé 2.2 l. CRDI; primerja pnevmatik MICHELIN CrossClimate 2 SUV (100 %) s pnevmatikami BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (55,9 %); CONTINENTAL AllSeason Contact (93,0 %); GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (95,8 %); PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (95,5 %) Preizkus življenjske dobe pri povprečni dejanski uporabi (D50) z 11.568 km vožnje in preračunano na življenjsko dobo pri ostanku globine profila 1,6 mm.

(3) Preskus zaviranja na snegu – Preizkusi zaviranja na snegu, ki jih je izvedel TÜV SÜD Product Service na zahtevo Michelina, med 30 in 10 km/h, oktober 2021 – januar 2022 (obrabljene pomeni obrabljene na stroju (obrušene) do globine indikatorja obrabe tekalne plasti v skladu z evropsko uredbo: ECE R30r03f), na dimenziji 235/60 R18 107V in 107W, na vozilu Audi Q5 40TDI 204 KM, Audi Q5 50TFSIe 300 KM; primerjava pnevmatik MICHELIN CrossClimate 2 SUV (nove: 100 % - obrabljene: 100 %) s pnevmatikami BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO ( nove: 82,2 % - obrabljene: 67,0 %); CONTINENTAL AllSeason Contact (nove: 93,6 % - obrabljene: 83,5 %); GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (nove: 89,9 % - obrabljene: 83,9 %); PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (nove: 71,8 % - obrabljene: 61,2 %). Izračuni temeljijo na povprečnih pojemkih, ki izhajajo iz izmerjenih zavornih poti od 30 do 10 km/h. 

 

(4) Preskus oprijema na snegu - preskuse oprijema na snegu, ki jih je na zahtevo Michelina izvedel TÜV SÜD Product Service, med 5 in 30 km/h, oktober 2021 – januar 2022 (obrabljene pomeni obrabljene na stroju (obrušene) do globine indikatorja obrabe tekalne plasti. po evropski uredbi: ECE R30r03f), na dimenziji 235/60 R18 107V in 107W, na vozilu Audi Q5 40TDI 204hp, Audi Q5 50TFSIe 300hp primerjava pnevmatik MICHELIN CrossClimate 2 SUV (nove: 100% - obrabljene: 100%) s pnevmatikami BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (nove: 75,2 % - obrabljene: 67,3 %) CONTINENTAL AllSeason Contact (nove: 93,4 % - obrabljene: 84,1 %) GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (nove: 88,8 % - obrabljene: 80,9 %) PIRELLI Scorpion Verde All Season SF ( nove: 64,3 % - obrabljene: 46,3 %) Izračuni temeljijo na srednjih pospeških, ki izhajajo iz izmerjenih časov pospeškov od 5-30 km/h, doseženih v dejanskih testih.
 
(5) Preskusi zaviranja na mokri podlagi - Preskusi zaviranja na mokri podlagi - Preskusi zaviranja na mokri podlagi, ki jih je izvedel TÜV SÜD Product Service na zahtevo Michelina, med 80 in 20 km/h, oktober 2021 – januar 2022 (obrabljene pomeni obrabljene na stroju (obrušene) do globine Indikatorja obrabe tekalne plasti v skladu z evropsko uredbo: ECE R30r03f), na dimenziji 235/60 R18 107V in 107W, na vozilu Audi Q5 40TDI 204 KM, Audi Q5 50TFSIe 300 KM; primerjava pnevmatik MICHELIN CrossClimate 2 SUV (nove: 100 % - obrabljene: 100 %) s pnevmatikami BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (nove: 96,3 % - obrabljene: 98,5 %); CONTINENTAL AllSeason Contact (nove: 94,5 % - obrabljene: 91,7 %); GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (nove: 95,5 % - obrabljene: 99,1 %); PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (nove: 87,2 % - obrabljene: 90,4 %). Povprečje delovanja na mokri površini z visoko in nizko μ z dvema različnima temperaturnima območjema.

(6) Preskus zaviranja na suhi podlagi - Teste zaviranja na suhi podlagi, ki jih je izvedel TÜV SÜD Product Service na zahtevo Michelina, med 100 in 0 km/h, oktober 2021 – januar 2022, na dimenziji 235/60 R18 107V in 107W, na vozilih Audiju Q5 40TDI 204 KM, Audi Q5 50TFSIe 300 KM; primerjava pnevmatikMICHELIN CrossClimate 2 SUV (100 %) s pnevmatikami BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (96,4 %); CONTINENTAL AllSeason Contact (96,1 %); GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (95,6 %); PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (94,9%)

 

Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče