avto edito kako se popravi moje pnevmatike namigi in nasveti

Bočnica je poškodovana

Simptom: zareza

Avto edito infografika zareza namigi in nasveti

Diagnostika: To ni težava. To je normalna radialna bočnica.

  • Manjše zareze na radialnih pnevmatikah (večina pnevmatik) so precej normalne in ne bodo vplivale na zmogljivost.
  • V sestavi bočnice vaših pnevmatik je več  plasti iz tkanin, ki tečejo vzporedno druga z drugo. (Jeklene žice  so uporabljene na področju tekalne plasti). Kjer se žice prekrivajo, so pogoste manjše zareze.

Simptom: izboklina ali mehurček

Diagnostika: Poškodba pnevmatike, ki zahteva popravilo

  • Večino prebojev ali lukenj, ki jih povzročijo žeblji, ali zarez do 6 mm, ki se nahaja le na profilu, lahko popravi strokovnjak za pnevmatike  z uporabo v industriji pnevmatik odobrenih postopkov.
  • Popravilo pnevmatike na kolesu, samo s čepom ni zanesljivo in je nevarno, ker je po preboju potrebno pnevmatiko pregledati z notranje strani.
     

Rešitev:

  • Pravilno popravilo radialne pnevmatike (večina pnevmatik) vključuje vstavitev gumijaste zaplate na notranji strani pnevmatike in gumijastega polnila v luknjo.
  • Ne poskušajte popraviti predrtih pnevmatik, če je luknja večja od  6,35 mm če je luknja večja od 6,35 mm, ali kakršnega koli predrtja bočnice. Prav tako ne dajajte v popravilo pnevmatik, ki so obrabljene bolj kakor do 1,6 mm globine profila.
  • Zamenjajte poškodovano pnevmatiko z rezervno pnevmatiko - vendar najprej na bočnici preverite vrednost ustreznega tlaka, omejitve glede hitrosti in prevoženih kilometrov.  Peljite vaše vozilo na pregled k strokovnjaku za pnevmatike.
Avto edito infografika izboklinamehurček namigi in nasveti
Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče