road hp

Bočnica je poškodovana

Simptom: zareza

car edito 6 5 tip indention 140319 help and advice

car edito 6 5 tip indention 140319 help and advice

Diagnostika: To ni težava. To je normalna radialna bočnica.
  • Manjše zareze na radialnih pnevmatikah (večina pnevmatik) so precej normalne in ne bodo vplivale na zmogljivost.
  • V sestavi bočnice vaših pnevmatik je več  plasti iz tkanin, ki tečejo vzporedno druga z drugo. (Jeklene žice  so uporabljene na področju tekalne plasti). Kjer se žice prekrivajo, so pogoste manjše zareze.

Simptom: izboklina ali mehurček

car edito 6 5 tip budgebubble 140908 help and advice

car edito 6 5 tip budgebubble 140908 help and advice

Diagnostika: Poškodba pnevmatike, ki zahteva popravilo
  • Večino prebojev ali lukenj, ki jih povzročijo žeblji, ali zarez do 6 mm, ki se nahaja le na profilu, lahko popravi strokovnjak za pnevmatike  z uporabo v industriji pnevmatik odobrenih postopkov.
  • Popravilo pnevmatike na kolesu, samo s čepom ni zanesljivo in je nevarno, ker je po preboju potrebno pnevmatiko pregledati z notranje strani.
     
Rešitev:
  • Pravilno popravilo radialne pnevmatike (večina pnevmatik) vključuje vstavitev gumijaste zaplate na notranji strani pnevmatike in gumijastega polnila v luknjo.
  • Ne poskušajte popraviti predrtih pnevmatik, če je luknja večja od  6,35 mm če je luknja večja od 6,35 mm, ali kakršnega koli predrtja bočnice. Prav tako ne dajajte v popravilo pnevmatik, ki so obrabljene bolj kakor do 1,6 mm globine profila.
  • Zamenjajte poškodovano pnevmatiko z rezervno pnevmatiko - vendar najprej na bočnici preverite vrednost ustreznega tlaka, omejitve glede hitrosti in prevoženih kilometrov.  Peljite vaše vozilo na pregled k strokovnjaku za pnevmatike.

 

Potrebujete dodatno pomoč?