4w 358 tire michelin pilot alpin five suv en us landscape 2

Zakaj izbrati komplet zimskih pnevmatik ?

 

Ko se temperature spustijo pod 7 stopinj Celzija, lahko zamenjate letne pnevmatike z zimskimi, s kompletom na platiščih.

Zakaj izbrati to? Odgovore podaja naš posebni vodič.

 

Namigi & nasveti za pnevmatike za osebna, SUV in lahka tovorna vozila

Kaj točno je komplet koles + zimskih pnevmatik ?

Komplet zimskih pnevmatik sestavlja set pnevmatik, skupaj s platišči (jeklenimi ali aluminijastimi, glede na osebne želje). Omogoča vam, da izberete celovit komplet zimskih koles, ki so vsako leto pripravljena za namestitev na vaše vozilo, da zamenjajo letna kolesa (letne pnevmatike in platišča). S tem prihranite čas in si zagotovite varnejšo vožnjo v zahrbtnih, negotovih pogojih. 

Stroške tega kompleta lahko znižate, če se odločite za dimenzijo pnevmatik z ustreznim premerom za vaša platišča, ki je odobreno za vaše vozilo, a manjšo od dimenzije pnevmatik, ki jih uporabljate poleti. Zimske pnevmatike so po navadi dražje od letnih, vendar lahko izbira manjših pnevmatik pripomore k nižji ceni.

Avto Piktogram pack pneu jantes winter Namigi in nasveti

Za vozilo Golf 7, je, na primer, možnih šest velikosti :

195/65 R15 - 205/55 R16 - 205/50 R17 - 225/45 R17 - 225/40 R18 - 225/35 R19 

Ne gleda na tradicionalno dimenzijo pnevmatik, lahko za vaš zimski komplet izberete katero koli od navedenih šestih dimenzij

Prav je mogoče montirati zimske pnevmatike z nižjo kategorijo hitrosti kot je pri originalnih pnevmatikah.
Letne pnevmatike 205/55 R16 91V (najvišja dovoljena hitrost: 240 km/h) se lahko, na primer, zamenja z zimskimi pnevmatikami dimenzije 205/55 R16 91H (najvišja dovoljena hitrost: 210 km/h) ali z zimskimi pnevmatikami dimenzije 205/55 R16 91T (najvišja dovoljena hitrost: 190 km/h).

Pnevmatike z nižjo kategorijo hitrosti so po navadi nekoliko cenejše. Če se odločite za to možnost, morate na armaturno ploščo pritrditi nalepko, ki vas opozarja, da ne presežete hitrostne omejitve.

4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1

Namigi za ohranitev mirnih živcev pri vožnji v tej zimi

Z izbiro kompleta platišč in pnevmatik prihranite denar in čas ter se izognete stresu, zahvaljujoč enostavni montaži teh pnevmatik. Češnja na torti? Sami se lahko odločite in prilagodite svoja nova kolesa!

Kje lahko kupim komplet zimskih pnevmatik ?

Večina spletnih prodajalcev pnevmatik ponuja komplete platišč + pnevmatik. Obiščete lahko https://www.michelin.si/ ali druga spletišča za najboljše kupčije kompletov zimskih pnevmatik. Ponujajo izbiro dostave na dom ali dostavo na pooblaščeno partnersko delavnico, in vam prepuščajo izbiro med lastnim nameščanjem zimskih pnevmatik ali obiskom trgovine s pnevmatikami za brezskrbno namestitev. Dobro znane znamke, kot so Euromaster, vam prav tako ponujajo komplete zimskih pnevmatik. Delujejo po celi Evrope in imajo na zalogi najboljše pnevmatike MICHELIN. Njihova prodajna ekipa vam lahko ponudi nasvete in pomoč pri izbiri najboljšega kompleta za vaše vozilo. Kolesa bodo uravnotežili in namestili profesionalci - hiter in učinkovit način, da pripravite vaše vozilo za zimsko sezono.

Koliko stane komplet zimskih pnevmatik ?

Čeprav to zahteva začetno investicijo, boste z opremo vozila s celovitim kompletom zimskih pnevmatik in platišč dolgoročno prihranili čas in denar. Na končno ceno vplivajo dejavniki kot sta velikost in model platišča. Osnovno jekleno platišče, na primer, stane okoli 60 evrov, medtem ko se cene za  aluminijasto platišče gibljejo od 118 do 235 evrov. Platišča bi v idealnem primeru morala vzdržati vso življenjsko dobo vašega vozila in če se ga odločite prodati, bodo zvišala vrednost vašega vozila. Kar se tiče pnevmatik, se cene gibljejo od 40 evrov za osnovno zimsko pnevmatiko do več kot 235 evrov za najdražjo pnevmatiko iz programa. Kot pri platiščih, se tudi cena pnevmatik viša z večjimi dimenzijami. Ponudbo lahko pridobite tako, da vnesete model vašega vozila v simulator cen na spletu ali s poizvedbo v specializirani trgovini s pnevmatikami.

bibendum
Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče