4w 358 tire michelin pilot alpin five suv en us landscape 2

Celoletne pnevmatike - Ali se res lahko uporabljajo skozi vse leto?

Celoletne pnevmatike, pnevmatike za 4-sezone ali gume za vsako vreme: kakorkoli jih imenujete, govorimo o pnevmatikah, ki so kos izzivu.

Avto Uvodnik 4 seasons aerial view Namigi in nasveti

Kaj sploh je celoletna pnevmatika - pnevmatika za vse letne čase?

Celoletna pnevmatika je hibridna pnevmatika, ki se lahko uporablja tako v letnih, kot tudi zimskih razmerah.

Celoletne pnevmatike združujejo tehnologijo zimskih in letnih pnevmatik , da omogočijo varno vožnjo v vseh letnih časih, na suhih in mokrih površinah in tudi v snegu.

Kljub temu, da je to v večjem delu Evrope pogosto, vožnja z letnimi pnevmatikami pozimi ni priporočljiva. Celoletne pnevmatike ponujajo varno alternativo in zagotavljajo boljšo vodljivost na cestišču ter oprijem v zahtevnih razmerah.

Tisti, ki ste navajeni dvakrat letno menjati gume – letne in zimske – si boste s prehodom na  celoletne pnevmatike poenostavili življenje in prihranil čas!

Celoletne pnevmatike - Ali so primerna alternativa zimskim pnevmatikam?

Celoletne pnevmatike dosegajo dobre zmogljivosti pri temperaturah, ki se gibljejo med -10 °C do +30 °C.

Te vsestranske pnevmatike so zasnovane z utori, ki so podobni tistim pri zimskih pnevmatikah, kar zagotavlja dobro vodljivost tudi na mokrih cestah.

Če živite v regijah z blagimi zimami in kjer sneži le občasno, potem je mogoče gladka in tiha vožnja s celoletnimi pnevmatiki pravilna izbira za vas. Med letom ni potrebno menjati pnevmatik, kar vam prihrani tako čas kot energijo.

Zimske pnevmatike ostajajo ultimativne pnevmatike v ekstremnih razmerah -  močan sneg in led.

Program Michelin CrossClimate: kaj je to?

V Evropi prepoznamo celoletne pnevmatike po utorih, podobnih tistim, ki jih najdemo na tipičnih zimskih pnevmatikah.

Kljub temu, da še ostajajo najboljša izbira za vožnjo v ekstremnem vremenu, zimske pnevmatike poleti niso tako zmogljive, še posebej kar zadeva za izkoristek goriva in zavorno pot na suhih in mokrih cestah.

Zahvaljujoč kombiniranem letno/zimskem pristopu, program MICHELIN CrossClimate izstopa od tradicionalnih celoletnih gum z unikatnim dizajnom, ki se lahko prilagodi vsaki klimi. Program CrossClimate je primeren za vsa vozila, od malih avtomobilov do limuzin, džipov in kombijev.

Če želite izvedeti več o programu Michelin CrossClimate, obiščite strani z izdelki.

 

Avto Uvodnik pn002841 Namigi in nasveti
Uporabljate spletni brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira
Uporabljate brskalnik, ki ga to spletišče ne podpira. To pomeni, da nekatere funkcije utegnejo neustrezno delovati. Posledica tega je lahko čudno obnašanje med spletnim brskanjem. Uporabite ali nadgradite/namestite enega od naslednjih brskalnikov, da boste čim bolje izkoristili to spletišče