PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA NAKUP PNEVMATIK

Kakšne naj bodo pnevmatike pozimi?

Kakšne naj bodo pnevmatike pozimi? 23 nov. 2012

Kakšne naj bodo pnevmatike pozimi?

Ne zdi se, da bi zime na cestah postajale lažje – mogoče ste tudi vi z družino že kdaj ostali v avtomobilu na cesti v mrzli zimi. Ko razmišljate o zimskih pnevmatikah – na kaj morate biti posebej pozorni?

Do 24m krajša zavorna pot

Za pnevmatike se zima začne preden temperature zdrsnejo do ledišča. Pri nižjih temperaturah se začnejo zmogljivosti običajnih letnih pnevmatik slabšati in pokažejo se prednosti zimskih pnevmatik. Razlike so lahko presenetljive: tipičen avto, ki vozi s hitrostjo samo 50km/h1, z letnimi pnevmatikami, se bo na snegu ustavil po 48m, to je zaskrbljujočih 24m več, kot če je isti avto opremljen z zimskimi pnevmatikami.

Ena od pomembnih razlik med letnimi in zimskimi pnevmatikami je sestava gumene zmesi, ki je uporabljena pri proizvodnji. Dober primer so nove pnevmatike Alpin, za proizvodnjo katerih MICHELIN uporablja posebno spojino, ki izboljša oprijem in sposobnost zaviranja, tudi na mokrih in poledenelih cestah.


Ker je na zimskem cestišču trenje manjše, je oblika dezena pnevmatik še pomembnejša.Zimske pnevmatike morajo poskrbeti za kar najboljši oprijem–zaradi tega so širše, enakomernejša stična površina omogoča bolj postopen prehod od enega do drugega bloka tekalne površine. Ta nova generacija zimskih pnevmatik ima za vsako pnevmatiko 71 različnih oblik blokov dezena, ki so namenjeni preprečevanju zbiranja snega, snežne brozge in vode med bloki dezena. Na spolzki podlagi ustvarjajo gosenici podoben učinek, za lažje napredovanje... in ki pomaga, da ustavite, ko je to pomembno.

Zimske pnevmatike: za vsako vožnjo pozimi

Ali z zimskimi pnevmatikami vozimo samo po snegu? Kakšne pa so zime v ostalih evropskih državah? Lahko je zelo hladno, s temperaturami pod ničlo, zime so lahko tudi blage, razmere na cestah pa se lahko zelo hitro spreminjajo  – suha cesta se spremeni v mokro, poledenelo ali zasneženo. Dejstvo je, da so zmogljivosti zimskih pnevmatik, ki so zasnovane za vse te razmere,  boljše na vsaki površini - zato je priporočljivo,  da zamenjate pnevmatike, ko se začne hladno vreme. Poiščite blagovno znamko, s katero boste prevozili večje število kilometrov, ki nudi učinkovitejše zaviranje – naj bo vaša investicija premišljena in razumna.

Specialist za pnevmatike naj vam svetuje, katere zimske pnevmatike so primerne za vas in vaše vozilo.
1Zavorna pot na snegu s hitrosti 50 do 0 km/h. Teste je v letu 2007 izvedla neodvisna inštitucija "Test World" v Ivalu na Finskem, z dimenzijo 195/65 R 15.

Za vas pripravil MICHELIN
Foto:Michelin

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader