PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA VOŽNJO

Kako dati vašim pnevmatikam več življenja.

Michelin 20 apr. 2012

Kako dati vašim pnevmatikam več življenja.

Nihče ne želi menjati pnevmatik pogosteje, kot je nujno potrebno. Ali ne bi bilo lepo, če bi lahko storili nekaj, da bi vaše pnevmatike trajale dlje? Berite dalje in spoznajte 8 skrivnosti za daljšo življenjsko dobo pnevmatik.

NASVET 1

Vzdržujte zračni tlak
Redno preverjajte zračni tlak. Če je zračni tlak v pnevmatikah prenizek, se ne bodo samo hitreje obrabile, večja bo tudi poraba goriva.

NASVET 2

Pazite na uravnoteženost pnevmatik
Uravnoteženje pnevmatik preprečuje neenakomerno in zaradi tega prezgodnjo obrabo. Neuravnotežene pnevmatike povzročajo tresenje vozila. Če avto prične tresti, ko vozite hitreje, na primer na avtocesti, je to znak, da pnevmatike niso pravilno uravnotežene.

NASVET 3

Odstranite odvečni tovor
Dodatna teža v avtomobilu pomeni trojno obremenitev: pnevmatike se hitreje obrabljajo, avto porabi več goriva, s tem pa tudi bolj onesnažujete okolje.

NASVET 4

Redno menjajte položaje pnevmatik
Pri večini avtomobilov se en par pnevmatik obrabi hitreje od drugega. To je klasičen primer na sprednjih pogonskih kolesih, kjer imata sprednji dve pnevmatiki najtežje delo. Z redno menjavo položajev pnevmatik, se bodo obrabile enakomerneje in trajale dlje.

NASVET 5

Preverite geometrijo koles
Poskrbite za ustrezno geometrijo koles, ne samo zaradi bolj tekoče vožnje, temveč tudi zato, ker nepravilna geometrijska nastavitev povzroča, da se pnevmatike hitreje obrabijo.

NASVET 6

Preverite vzmetenje
Preverite vzmetenje. Stari blažilci lahko povzročijo hitrejšo obrabo pnevmatik in poslabšajo varnost. Če vaš avto pri vožnji trese, preverite vzmetenje.

NASVET 7

Preverite obrabo tekalne površine
Pomembno je, da preverite raven obrabe vaših pnevmatik; vsak proizvajalec pnevmatik je dodal v dezen pripomočke, ki vam to olajšajo. Pri pnevmatikah MICHELIN indikator obrabe označuje MIŠELINKO na ramenu pnevmatike. Če se  je globina profila približala ali izenačila z indikatorjem, je čas, da pnevmatike zamenjate.

NASVET 8

Odločite se za pnevmatike, ki so zasnovane tako, da trajajo dlje
Proizvajalci pnevmatik postavljajo nove meje z zasnovo pnevmatik, za nekatere modele trdijo, da je z njimi mogoče prevoziti 10.000 km več. S pnevmatikami, ki trajajo dlje, prihranite dalj časa tudi vaš denar…

To je torej 8 skrivnosti za podaljšanje življenjske dobe vaših pnevmatik. Z upoštevanjem teh nasvetov bo vaša vožnja tudi varnejša, porabili boste manj goriva, takšna vožnja je okolju prijazna. Preprosto: posvetite vašemu avtu in pnevmatikam nekaj pozornosti, povrnilo se vam bo kot prijetna vožnja in pnevmatike vam bodo služile dlje časa. Ko boste menjali pnevmatike, izberite blagovno znamko, pri kateri so pnevmatike zasnovane tako, da boste z njimi vozili dalj časa.
Pripravil MICHELIN

Fotografije: Getty Images
Copyright © 2011 - MICHELIN, vse pravice pridržane

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader