PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA VOŽNJO

Kontrolni seznam: kako izbrati prave pnevmatike.

Michelin 18 jun. 2012

Kontrolni seznam: kako izbrati prave pnevmatike.

Ni potrebno, da ste strokovnjak za pnevmatike, samo da sledite našim nasvetov. Preberite si, kaj je pomembno.

POZNATI DIMENZIJO PNEVMATIK

Če želite izbrati pravi tip in dimenzijo pnevmatik za vaše vozilo, se držite priporočil proizvajalca vozila ali pnevmatik in pripravljeni boste!

IZBOR PRILAGODITE KLIMATSKIM RAZMERAM

Če nikoli ali le zelo redko vozite po zasneženi cesti, bodo za vas najprimernejše pnevmatike za standardne klimatske razmere. Če pa so zime pri vas hude ali vozite v hribovitih predelih, morate biti pripravljeni na led in sneg s pravimi zimskimi pnevmatikami. Zimske pnevmatike so bile posebej preverjene glede zmogljivosti v snegu in blatu, v pomoč vam bodo pri premagovanju zime. Bodite pozorni na simbol »3 vrhovi gora s snežinko«.

PRILAGODITE IZOBOR GLEDE NA UPORABO

Če je vozilo pri vožnji obremenjeno s težkim tovorom, je to potrebno upoštevati pri izboru pnevmatik. Prepričajte se, da boste izbrali ustrezni indeks nosilnosti. Ravnajte se po informacijah proizvajalca vozila.

POIŠČITE PNEVMATIKE, KI BODO IMELE BOLJŠE VSESTRANSKE LASTNOSTI

Prava pnevmatika nudi vse, kar pričakujete, v enem: varnost, dolgo življenjsko dobo in prihranek goriva. Boljša pnevmatika ima torej krajšo zavorno pot na mokri cesti, morda vam lahko celo reši življenje; z njo boste prevozili več kilometrov, morda boste vozili eno celo leto dlje kot z ostalimi; pripomogla bo k nižji porabi goriva. Vse razpoložljive pnevmatike imajo vsaj eno od naštetih zmogljivosti, le redke pa so visoko zmogljive na vseh treh področjih.

RAZMISLITE O STROŠKIH DOLGOROČNO

Preden se odločite za nakup po ugodni ceni, pomislite, koliko bi lahko nakup zares stal. Pri nakupu pnevmatik se prav gotovo splača plačati kvaliteto. Vložite nekaj več v pnevmatike, ki imajo boljše vsestranske zmogljivosti, so varnejše, trajajo dlje in s katerimi boste prihranili vsak teden, ko boste točili gorivo. Vodilni proizvajalci pnevmatik so to logiko hitro usvojili.

Napravite torej domačo nalogo. S časom boste dokazali sami sebi, da je boljša pnevmatika pravzaprav bolj dostopna!
Pripravil MICHELIN

Fotografije: Michelin
Copyright © 2011 - MICHELIN, vse pravice pridržane

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader