PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

VODNIK ZA VOŽNJO

Med počitnicami: nasveti za varne pnevmatike.

Michelin 20 apr. 2012

Med počitnicami: nasveti za varne pnevmatike.

Končno ste na poti, uživate počitnice in ne želite si ničesar drugega, kakor da pridete do zasluženega dopusta. Pomagali vam bomo, da bo vaše potovanje varno in brez problemov – izkoristite postanek, ko boste dotočili gorivo ali se ustavili za kosilo in preverite stanje vaših pnevmatik.

1. Bodite korak spredaj

Redno preverjajte zračni tlak vaših pnevmatik, tudi rezervne. Morda ste to že storili pred odhodom, a vzelo vam bo le nekaj minut in pomirjeni boste.

2. Predčasno odpravite težave

Ste vedeli, da s pnevmatikami z 20 % prenizkim zračnim tlakom prevozite 20 % kilometrov manj? Še nižji zračni tlak predstavlja nevarnost, da pnevmatika eksplodira. S tako nizkim zračnim tlakom lahko izgubite tudi ekvivalent vrednosti ene posode za gorivo v celotnem življenjskem ciklusu pnevmatike.

3. Vzdržujte ustrezni zračni tlak

Previsok ali prenizek zračni tlak; pnevmatike, ki niso napolnjene z ustreznim zračnim tlakom, predstavljajo nevarnost za vas in vašo družino, saj se s tem poveča verjetnost, da pride do nesreče. Poskrbite torej, da bodo vaše pnevmatike napolnjene z ustreznim zračnim tlakom: za boljšo varnost, več prevoženih kilometrov in učinkovito porabo goriva.

4. Ne vozite s prazno pnevmatiko

Če je prišlo do popolne izgube zračnega tlaka, je morda škoda nepopravljiva in samo po podrobnem pregledu notranjosti pnevmatike je mogoče ugotoviti, če je pnevmatika še uporabna ali ne. Pnevmatiko je potrebno sneti s platišča, pregledati jo mora strokovnjak.

5. V nujnih primerih – pokličite strokovnjaka

Če ste imeli smolo in se je pnevmatika predrla, je najbolje, da pokličete strokovnjaka, ki bo preveril, če je pnevmatiko še mogoče popraviti. Uporaba instantnega tesnila za predrto pnevmatiko je lahko le začasna rešitev. Takšni proizvodi lahko povzročijo težave glede skladnosti komponent: pnevmatika, kolo, ventil in senzor zračnega tlaka.

6. Menjava pnevmatike?

Ne poskušajte zamenjati kolesa, če ste v nevarnosti vi ali vaši sopotniki. Če ste na avtocesti, vselej pokličite pomoč na cesti. Če ne morete preveriti zračnega tlaka rezervne pnevmatike, vozite previdno in počasi do najbližjega bencinskega servisa , kjer ustrezno prilagodite zračni tlak.

7. Napravite korak naprej

Za dodatno zaupanje, pri naslednji menjavi pnevmatik poiščite model, ki nudi več. Danes so na voljo pnevmatike, ki nudijo optimalno ravnovesje najpomembnejših zmogljivosti: varnost, dolgo življenjsko dobo in energetsko učinkovitost.

Nihče ne želi, da bi moral prekiniti počitnice zaradi težav s pnevmatikami. Skrbite za vaše pnevmatike – s tem boste poskrbeli tudi za prijetne počitnice od začetka do konca.
Pripravil MICHELIN

Fotografije: Getty Images
Copyright © 2011 - MICHELIN, vse pravice pridržane

POIŠČITE PRAVE PNEVMATIKE MICHELIN ZA OSEBNA VOZILA

Za priporočilo vnesite podatke o avtu / dimenziji pnevmatik, določite potrebe za vožnjo

Prispevki, ki ste si jih nazadnje ogledali

V zbirki prispevkov, ki ste si jih nazadnje ogledali, ni ničesar

  • OSEBNA VOZILA
  • SUV - 4X4
  • LAHKA TOVORNA VOZILA - AVTODOMI
Loader