PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

Podaljšajte življenjsko dobo vaših pnevmatik

Podaljšajte življenjsko dobo vaših pnevmatik

 • Če traja tekma 24 ur, se vremenske razmere lahko spremenijo - kako naj ravnam glede tlaka za različne vrste pnevmatik, da jim podaljšam življenjsko dobo?
  Naj gre za mehke, srednje ali trde pnevmatike, življenjska doba se lahko zelo razlikuje. Vzrok zato so številni dejavniki, ki vplivajo na zmogljivosti, vključno z vremenom, temperaturo steze, stanjem steze, vozilom in načinom vožnje. Na tekmi 24 ur Le Mans je Michelin, da bi ekipam olajšal izbiro ustreznih pnevmatik, presegel rekord glede življenjske dobe v zadnjih nekaj letih. V letu 2011 je Audi R18 TDI odpeljal pet serij - ali 750 km - s samo enim kompletom pnevmatik, kar je pripomoglo k zmagi ekipe. Leta 2008 je Aston Martin LMGT1 odpeljal 87 krogov z enim kompletom pnevmatik za dež, skupaj 1.231 km. Ustrezen zračni tlak, prilagojen glede na temperaturo steze in razmere, pripomore k maksimalni življenjski dobi pnevmatik. Če zračni tlak ni ustrezen, se pnevmatike opazno obrabijo - lahko gre za neobičajno in/ali hitrejšo obrabo, poslabša se oprijem. Michelinovi inženirji redno preverjajo temperaturo steze in so stalno v stiku z ekipami, da jim priporočijo idealne vrednosti tkala v pnevmatikah. Enostavno povedano, pnevmatike izberemo na osnovi vremenskih razmer in posebej upoštevamo temperaturo steze. Če je steza toplejša, so boljše trše pnevmatike, na hladnem asfaltu pa se uporabljajo mehke pnevmatike.
  06/2013 - Sport tyres - club911.net
 • Kako lahko podaljšam življenjsko dobo pnevmatik, če vozim po stezi?
  Hitrost postopoma zvišujte in po nekaj hitrih krogih odpeljite nekaj krogov za ohladitev. Če boste odpeljali dvakrat po štiri kroge z najvišjo hitrostjo, se bodo pnevmatike obrabile manj kakor če boste naenkrat odpeljali osem krogov.
 • Poleg skrbnosti pri vožnji, kako še lahko podaljšam življenjsko dobo pnevmatik?
  Tukaj je potrebno upoštevati kar nekaj težav. Na življenjsko dobo pnevmatik vplivajo tlak v pnevmatikah, udarne jame, fizične poškodbe, obraba gume, vreme, vzdrževanje pnevmatik, preobremenjenost vozila, previsoka hitrost in še marsikaj. Na splošno lahko rečemo, da staranje pnevmatik pospešujejo trije dejavniki: fizične poškodbe, slabo vzdrževanje in vremenski pogoji. Zaradi vsega tega je težko v naprej oceniti življenjsko dobo pnevmatike. Michelinove pnevmatike so zasnovane za izjemne zmogljivosti za več tisočev kilometrov. Če pa za pnevmatike ne skrbimo, je seveda večja možnost, da se bodo predčasno obrabile. Za več informacij si, prosimo, oglejte naš vodnik za vzdrževanje in nasvete za vožnjo.
  06/2013 - Sport tyres - club911.net
 • Kako je najbolje hraniti pnevmatike, kadar jih ne uporabljamo?
  Pnevmatike hranimo v čistem, suhem, zračnem prostoru z dobrim pretokom zraka. Temperatura naj bo stabilna, pnevmatike je potrebno zaščititi pred sončnimi žarki in dežjem, poskrbimo, da ne bodo v stiku s kemikalijami ali izvorom toplote. Če jih hranimo več kakor mesec dni in je to - glede na dimenzijo - mogoče, jih hranimo v stolpcih, v katerih občasno zamenjamo vrstni red pnevmatik.
  10/2013 - From the circuit to the road - club911.net

Vas navdušujejo visoke zmogljivosti?

Program visoko zmogljivih pnevmatik

Program visoko zmogljivih pnevmatik

Spoznajte visoko zmogljive pnevmatike Michelin Poiščite vaš
Spoznajte MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Spoznajte MICHELIN Pilot Sport 4 S

Poznate eno zadnjih Michelinovih inovacij? Spoznajte to pnevmatiko
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

YouTube kanal, v celoti namenjen Motorsportu in visokim zmogljivostim Oglejte si zdaj