PNEVMATIKEPNEVMATIKE POKAŽI VSE PNEVMATIKEPOKAŽI VSE PNEVMATIKE NASVETINASVETI

Inovacije in tehnologija pnevmatik

Inovacije in tehnologija pnevmatik

 • V povprečju, kako dolgo traja, da se tehnične inovacije prenesejo s prototipov za stezo na področje pnevmatik v standardni proizvodnji?
  Vse je odvisno od tehnologije, a pogled v preteklost nam pokaže, da se izboljšave, zasnovane za tekmovalno tezo, sistematično prenašajo na področje cestnih pnevmatik. Takšen primer je spremenljiva kontaktna površina, ki jo je Michelin zasnoval za Formulo 1, veliko se je potem tudi uporabljala pri tekmi 24 ur Le Mans. S tem je zagotovljeno, da se pritisk in temperatura na kontaktni površini enakomerno in neprestano razporejata. Četudi se oblika stične površine spremeni, količina gume, ki ostaja v stiku s podlago, ostaja enaka. Leto in pol je trajalo, da se je ta tehnologija s področja F1 in vzdržljivostnih tekem prenesla na cesto. Rezultat tega je visoko zmogljiva pnevmatika MICHELIN Pilot Super Sport, ki je zelo popularna pri voznikih super-avtomobilov.
  06/2013 - Sport tyres - club911.net
 • Kaj je kotalni upor in kaj je najnovejše na področju tehnološkega napredka, ko se s tem soočamo na področju tekmovanj?
  Kotalni upor je učinek energije, ki se izgubi zaradi deformacij pnevmatike. Povzroča silo, ki nasprotuje kotaljenju pnevmatike in posledično tudi premiku vozila naprej. V povprečju se petina goriva porabi za premagovanje tega upora. Raziskovalci so na številnih področjih napredovali, da bi zmanjšali to izgubo energije, vključujoč zgradbo, gumeno zmes in težo pnevmatik. Za več informacij si oglejte našo spletno stran “Vse, kar ste želeli vedeti o pnevmatikah
  06/2013 - Sport tyres - club911.net
 • V kolikšni meri se tehnologija s področja tekmovalnih pnevmatik odraža v pnevmatikah za splošno uporabo - zlasti pri tradicionalnih terenskih vozilih (4x4)? Ali so inovacije, materiali in postopki povsem enaki?
  Michelinovo delo na področju raziskav in razvoja daje velik poudarek področju tekmovanj. Menimo, da je to najboljši testni laboratorij. Tekme nam omogočajo analizo obnašanja pnevmatik v najtežjih pogojih, tako da si lahko ustvarimo popolno sliko, kako vsak od elementov deluje. Na WRC (svetovnem prvenstvu) dezen pnevmatik in podobnost vozil z modeli za cestno vožnjo (glede na težo, moč, itd), pomenita, da je veliko tehnoloških prekrivanj s pnevmatikami, ki so v prodaji za splošno uporabo. WRC testiranje pomeni, da lahko spremenimo ali se odločamo za dezene z ozirom na primernost za splošno tržišče. Poleg tega smo lahko prenesli tehnologijo, ki je omogočila WRC-pnevmatikam, da so odporne na stiske in udarce, na določene pnevmatike za uporabo na cesti. Študije pnevmatik na vzdržljivostnih dirkah so nam pomagale pri boljšem razumevanju mehanizmov za ustvarjanje oprijema v suhih pogojih. Tehnologija za optimalno porazdelitev pritiska pod stresom je bila prenesena neposredno s področja tekmovanj. Ta tehnologija je, med ostalimi, uporabljena pri novi pnevmatiki Michelin Pilot Sport Cup 2. Drug primer je pnevmatika Michelin Pilot Super Sport, ki vključuje tehnologijo bi-compound (dvojne zmesi). Gre zato, da sta na notranji in zunanji strani tekalne plasti uporabljeni različni gumeni zmesi. Na zunanji strani je to edinstvena, s sajami ojačana spojina elastomerov, ki je bila razvita za 24 ur Le Mans in daje pnevmatikam neverjetno vzdržljivost pri ozkih zavojih. Na notranji strani so zmesi najmodernejših elastomerov, ki omogočajo izvrsten oprijem na mokrih tleh, ter s tem, ko režejo vodni film, zagotavljajo optimalen stik s tlemi.
  10/2013 - From the circuit to the road - club911.net
 • Ali dobijo vse ekipe, ki sodelujejo na tekmi 24 ur Le Mans od Michelina popolnoma enake izdelke?
  Seveda - pri Michelinu velja spoštovanje strank za eno od ključnih vrednot in družba je partnerjem na tekmovanjih že od nekdaj nudila popolnoma enako podporo in kakovost. Vsak posamezen avtomobil ima lahko določene prednosti glede tipa izdelka, a tekmovalnim ekipam so na voljo vsi.
  10/2013 - From the circuit to the road - club911.net

Vas navdušujejo visoke zmogljivosti?

Program visoko zmogljivih pnevmatik

Program visoko zmogljivih pnevmatik

Spoznajte visoko zmogljive pnevmatike Michelin Poiščite vaš
Spoznajte MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Spoznajte MICHELIN Pilot Sport 4 S

Poznate eno zadnjih Michelinovih inovacij? Spoznajte to pnevmatiko
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

YouTube kanal, v celoti namenjen Motorsportu in visokim zmogljivostim Oglejte si zdaj